Ballon d'Or

VIDEO | Luka Modrić je osvojio Zlatnu loptu

Modrić je prekinuo desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koji je u ovom izboru završio odmah iza kapetana hrvatske reprezentacije.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2018. u 21:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić  je najbolji nogometaš svijeta i u izboru France Footballa, francuskog časopisa koji dodjeljuje najprestižniju individualnu nagradu u nogometu.

Modrić je prekinuo desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koji je u ovom izboru završio odmah iza kapetana hrvatske reprezentacije.

Baš kao što je bio slučaj i na dodjeli FIFA-ine nagrade The Best, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi nisu se pojavili na dodjeli najprestižnije individualne nagrade, Zlatne lopte.

Messi i Ronaldo podijelili su međusobno posljednjih deset Zlatnih lopti, po pet svakome, no nisu se udostojali pojaviti na večerašnjoj ceremoniji.

Zlatna Lopta, priznanje za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, posljednja je ovogodišnja velika nagrada u nogometnom svijetu.

Modrić je dosad osvojio sve druge nagrade, a novim trofejem u Parizu kompletirao je najbolju godinu u svojoj karijeri.

Nakon što je s Real Madridom osvojio treći put zaredom Ligu prvaka s Hrvatskom je došao do finala Svjetskog prvenstva na kojemu je proglašen najboljim igračem prvenstva.

Osvojio je već UEFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša Europe, a proglašen je i najboljim nogometašem svijeta u FIFA-inu izboru. Internetski portal Goal mu je dodijelio nagradu za najboljeg, a isto je zatim učinio i američki časopis Gentlemen's Quarterly (GQ).

Prošli tjedan ga je najboljim proglasila i organizacija Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

France Football Zlatnu loptu dodjeljuje od 1956. godine na temelju glasova novinara tog časopisa te odabranih drugih novinara u zemljama izvan Francuske.

Kopirati
Drag cursor here to close