Najveći od najvećih

Luka Modrić najbolji igrač svijeta po izboru FIFA-e

''Hvala svima u Hrvatskoj na predivnim emocijama, uživali smo prošlo ljeto, hvala na iskrenoj podršci'', zaključio je Modrić na maternjem jeziku.
Sport / Nogomet | 24. 09. 2018. u 21:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FIFA je odlučila - najbolji igrač svijeta za sezonu 2017./2018 je Luka Modrić!

Drhtavim glasom kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i bivši igrač HŠK Zrinjski je rekao da je velika čast i poseban osjećaj stajati sa ovim trofejem pred svima!

''Čestitam Salahu i Ronaldu na sjajnoj sezoni koju su imali i siguran sam da ćete imati novu priliku da se borite za ovaj trofej'', našalio se na počeku Modrić.

Dodao je kako je ovaj trofej ne samo njegov, nego ga posvećuje svim suigračima iz Real Madrida, kao i iz reprezentacije, kao i svim trenerima koji su ga trenirali kroz karijeru.

''Ovaj trofej je i za moju obitelj bez koje ne bio bio igrač i osoba koja jesam - oni su za mene najbolji'', rekao je Modrić.

Nije se zaboravio zahvaliti ni navijačima, a posebno je spomenuo hrvatsku brončnu reprezentaciju iz 1998. godine.

''Zahvaljujuci fanovima na potpori i ljubavi koju mi pokazuju sve mi ovo znači još više. Također bih se zahvalio i onima koji su glasovali za mene. Sada bih spomenuo svog idola i kapetana Hrvatske iz generacije 1998. Zvonimira Boban, koji je moj idol, a koji je predvodio Hrvatsku kada su osvojili medalju u Francuskoj. In i ta cijela generacija bili su mi inspiracija, a meni i sugiračima dali su nadu da učinimo nešto veliko u Rusiji'', poručio je Modrić.

Dodao je kako ''ova nagrada pokazuje da rad i predanost mogu dovesti do ispunjenja svih snova''.

''Želim reći par riječi također i na hrvatskom:  Volio bih pozdraviti moju Hrvatsku! Kako smo samo prekrasno ljeto imali! Hvala vam na predivnim emocijama, uživali smo, hvala na iskrenoj podršci'', zaključio je Modrić na maternjem jeziku.

Podsjetimo, Modrić je ranije proglašen za najboljeg UEFA-inog igrača u prošloj sezoni. Pored nagrade za najboljeg igrača, Modrić se nalazi i u idelanom timu prošle sezone i sasvim zasluženo ponio je epitet najboljeg igrača svijeta.

Hrvat je nagradu dobio u konkurenciji Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha, a on je prekinuo višegodišnju dominaciju ovog nevjerojatnog dvojca.

FIFA je, kao i prošle godine, odlučila da se ocjenjuju nastupi igrača u natjecateljskoj sezoni koja je iza nas (2017/2018), a ne o kalendarskoj godini kao što je to ranije bio slučaj.

Tko su najbolji

Za najboljeg trenera u prošloj sezoni proglašen je Didier Deschamps koji je s reprezenacijom Francuske osvojio Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a pored njega u najužoj konkuerenciji bili su Zinedine Zidane i Zlatko Dalić.

Za najboljeg vratara imenovan je Thibaut Courtois koji je s reprezentacijom Belgije osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a tijekom ljetnog prijelaznog roka on je napustio Chelsea i potpisao je za Real Madrid. Pored njega, u konkurenciji za najboljeg vratara bili su Hugo Lloris i Kasper Schmeichel.

Trener ženske ekipe Lyona Reynald Pedros dobio je nagradu za najboljeg trenera u ženskom nogometu, dok su Peruanci dobili nagradu za najbolje navijače. Čak 40.000 Peruanaca je stiglo na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

FIFPro najbolji tim svijeta čine: David De Gea, Dani Alves, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modrić, N'Golo Kante, Eden Hazard, Lionel Messi, Kylian Mbappe i Cristiano Ronaldo.

Najbolja nogometašica za prošlu sezonu je Marta koja je ovu nagradu dobila nakon osam godina, a na dodjeli nije mogla sakriti suze.

Kopirati
Drag cursor here to close