Tuzlansko - mostarski okršaji u Kupu BiH

Grad soli protiv nesuđene prijestolnice kulture

'Plemići' će biti jači za argentinskog nogometaša Luisa Ibaneza.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2019. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi susreti osmine finala Kupa BiH će biti odigrani danas.

Većina utakmica će se igrati u dnevnom terminu od 15:30. Ždrijeb je odredio da se međusobno sastane nekoliko premijerligaša, a jedan od zanimljivijih parova je svakako okršaj Tuzla Cityja i Veleža na Tušnju.

Bivši igrač Real Madrida preuzeo Tuzla City

Za novog trenera imenovan je Elvir Baljić, jedna od legendi bh. nogometa, bivši igrač Real Madrida, koji je godinama radio kao pomoćni trener u bh. reprezentaciji. Nakon što je Milenko Bošnjaković otišao s klupe, u Tuzla Cityju su nekoliko dana tragali za njegovom zamjenom i ubrzo pronašli rješenje.

Na stadionu Pod Bijelim brijegom na programu je još jedan mostarsko-tuzlanski okršaj, Zrinjski će dočekati Slobodu.

"Nedjeljna utakmica protiv Širokog nas je malo vratila u realnost. Mislim da smo ispucali sve alibije i sva prava na loš dan. Čim se u utakmicu uđe malo laganije, većina protivnika će to kazniti. Što se tiče ekipe, pojavili su se novi problemi, Govedarica je zadobio ozljedu lože, Rugašević je nakon dugog izbivanja odigrao dvije utakmice u malo vremena i osjeti zatezanje. Tu su i raniji problemi s Pezerom, Bencunom i Stojkićem. Promjena u odnosu na Široki svakako će biti. Ponavljam da jesmo favoriti, ali nikakvog opuštanja ne smije i neće biti" - rekao je Mario Maka Ivanković, igračka legenda kluba, te sadašnji pomoćnik u Vukasovom stožeru za SportSport.ba.

Ekipa Zrinjskog će biti jača za argentinskog nogometaša Luisa Ibaneza.

Ako ipak trener Hari Vukas sutra ne bude računao na njega, sigurno je da hoće već za vikend kada Zrinjski u okviru 12. kola Premijer lige BiH igra na domaćem terenu veliki derbi protiv Sarajeva.

Podsjetimo, Ibanez je u Zrinjski stigao kao slobodan igrač, potpisao je ugovor na dvije godine i nosit će broj 28. U karijeri je između ostalog branio boje Crvene Zvezde i Dinamo Zagreba.

Reflektori će se paliti na dva stadiona. Željezničar će na svojoj Grbavici od 18 sati dočekati Mladost koja će nastupiti u kombiniranom sastavu.

Parovi, satnica i utakmica 1/8 finala Kupa BiH:

Široki Brijeg - Sarajevo 18:30 Elvis Mujić (Banovići)
Zrinjski - Sloboda 15:30 - Admir Musić (Sarajevo)
Olimpik - TOŠK - 15:30 - Danijel Bojo (Kiseljak)
Ljubić - GOŠK - 15:30 - Zoran Grbić (Prijedor)
Željezničar - Mladost DK - 18 - Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Rudar Prijedor - Rudar Kakanj - 15:30 - Antonio Bandić (Grude)
Zvijezda 09 - Borac - 15:30 - Miloš Gigović (Bosanska Gradiška)
Tuzla City - Velež - 15:30 - Ermin Sivac (Zenica)

Kopirati
Drag cursor here to close