Trener Zrinjskog

Jakirović: Nemamo pravo na kiks, do kraja nam treba 9 bodova za Europu

Četiri kola do kraja prvenstva Zrinjski je peti na ljestvici, na poziciji koja ne vodi u europska natjecanja sljedeće sezone i Mostarci više nemaju prostora za kiks.
Sport / Nogomet | 10. 05. 2021. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Samo tri dana nakon gradskog derbija i remija protiv Veleža momčad Zrinjskog u utorak gostuje u Banjaluci kod lidera prvenstva Borca.

''Potrebna nam je energija nakon emocionalnog pražnjenja u gradskom derbiju i sigurno ćemo zarotirati par pozicija. Idemo daleko najučinkovitijoj momčadi ovoga proljeća, najboljem domaćinu lige (u petnaest domaćih utakmica izgubili su samo četiri boda) i mislim da sam time sve rekao kakvoj ekipi idemo u goste'', najavio je trener "Plemića" Sergej Jakirović sutrašnju utakmicu protiv Borca.

Jakirović se još jednom osvrnu na subotnju utakmicu s Veležom, kazavši kako ostaje žal za propuštenim šansama.

''Bili smo daleko bolja momčad i sve se nas pitalo. Izdominirali smo Velež, bili smo bolji u svakom segmentu i žao mi je što na kraju nismo nagrađeni za taj trud i zalaganje. Svjestan sam da nam se negdje mora vratiti, jer mi smo napravili ogroman korak naprijed što se tiče svih segmenata nogometne igre'', poručio je trener Zrinjskog.

Dodao je kako njegovi igrači stvaraju veliki broj šansi, ali je problem u realizaciji:

''Mi smo u zadnja tri kola uzeli samo dva boda, a trebali smo barem sedam s obzirom na prilike koje smo napravili. Negdje smo se nekome zamjerili ili smo potrošili sreću u prijašnjim utakmicama, ne znam'', dodao je.

Četiri kola do kraja prvenstva Zrinjski je peti na ljestvici, na poziciji koja ne vodi u europska natjecanja sljedeće sezone i Mostarci više nemaju prostora za kiks.

''Prema nekim izračunima trebat će nam 9 bodova u zadnja četiri kola", smatra Jakirović.


Utakmica Borac – Zrinjski igra se u utorak od 20 sati.

Na ljestvici je prvi Borac s 57 bodova koliko ima i drugoplasirano Sarajevo. Velež je treći s 53 boda, Široki Brijeg četvrti s 51, a Zrinjski peti s 50.

Kopirati
Drag cursor here to close