Pranje novca

Istraga u tijeku: Mamić je krao iz Dinama preko Slovenije?

U središtu istrage je i Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo kroz transfere igrača.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2018. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenska policija potvrdila je u četvrtak da je tamošnji Nacionalni ured za istrage (NBI) u suradnji s Hrvatskim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) pretražuje tvrtke, poslovne prostore i stanove šestero osoba na području Ljubljana, Kopera i Maribora, kao i na teritorije Hrvatske, u sklopu istrage zbog sumnji u pranje novca i zlouporabu položaja.

Slovenska trgovačka društva na osnovu krivotvorenih, odnosno fiktivnih računa plaćala su usluge off shore tvrtkama, registriranima u Velikoj Britaniji, za usluge koje nikada nisu isporučene, sumnjaju istražitelju koji nastalu štetu procjenjuju na 1,6 milijuna eura.

Među šest osumnjičenih je i jedan Hrvat, no nitko još nije uhićen, javljaj slovenski Siol.net Još uvijek traje pretres stanova i poslovnih prostora u Sloveniji.

U središtu istrage je i Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo kroz transfere igrača.

Istrage u Sloveniji nastavak su istraga u sklopu druge optužnice protiv Mamića zbog izvlačenja novca iz Dinama kroz fiktivne usluge koje je klub plaćao tvrtkama povezanim sa sinom Zdravka Mamića, Marijom Mamićem, javlja 24sata.hr.

Podsjetimo, USKOK je podignuo optužnicu na Županijskom sudu u Osijeku u srpnju 2017. godine, no ona nije potvrđena.

Zdravka Mamića, Damira Vrbanovića, Marija Mamića, Sandra Stipančića, Igora Krote, Zorana Mamića i Nikkyja Arthura Vuksana u optužnici se tereti za počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju i pokušaja zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close