Drsko i lukavo

Hrvatski penal postao hit u Europi: Prijevara ili lukavost?

Tomislav Mrkonjić postao je zvijezda nogometnog vikenda u Hrvatskoj kada je lukavo zabio penal u sudačkoj nadoknadi za Croatiju iz Zmijavaca protiv Cibalije.
Sport / Nogomet | 03. 11. 2020. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vinkovačka Cibalija (nakon Drugog svjestkog rata klub se zvao Dinamo) ima iza sebe reputaciju jednog od najpopularnijih hrvatskih klubova. Nekad su bili solidan prvoligaš koji je osvajao i mjesta za Europu, ali su ta vremena sada iz njih.

Najbolji rezultat u HNL-u klub je dočekao u sezoni 2009./2010. kada su igrači pod vodstvom Stanka Mršića osvojili 3. mjesto sa samo 5 bodova zaostatka za prvakom Dinamom.

Treće mjesto značilo je i plasman u kvalifikacije za Europsku ligu gdje je Cibalia ispala od predstavnika iz Sjeverne Irske – Cliftonvillea. U prvoj utakmici u Belfastu Cibalia je poražena 1:0, dok u Vinkovcima nije bilo pogodaka.

Trenutno se Cibalija susreće s klubovima kao što su Croatia iz Zmijavaca, Dugopolje, Kustošija, Solin - sve simpatične ekipe iz druge HNL. 

Tomislav Mrkonjić postao je zvijezda nogometnog vikenda u Hrvatskoj kada je lukavo zabio penal u sudačkoj nadoknadi za Croatiju iz Zmijavaca protiv Cibalije.

Mrkonjić je vezao kopačku i popravljao štucne, a zatim bez zaleta lagano poslao loptu u mrežu pored iznenađenog vratara Vinkovčana.

Njegov potez brzo se proširio Hrvatskom, a zatim i Europom. Društvenim mrežama dospio je i do uglednih medija, pa tako o njemu pišu britanski Guardian i madridski As, a podijelio ga je i Amazon. 

"Hrvatska liga svjedočila je jednom od najdrskijih penala koji ćete ikad vidjeti", piše As. "Prijevara ili lukavost? Trik iz penala koji će podijeliti svijet nogometa", stoji u naslovu videa.

"Odvažan penal u 95. minuti utakmice. Budi uspomene na slavni penal Leeja Trundela", piše Guardian, koji ga je usporedio sa sličnim hit-penalom.

Eto, i 2. HNL probila se do europskih pozornica zahvaljujući domišljatom i hrabrom Mrkonjiću… 

 

Kopirati
Drag cursor here to close