Derbi Širokog Brijega i Sarajeva

''Horde zla'' neće moći na Pecaru, a evo i zašto

''Horde zla'' neće biti u nedjelju na Pecari, a zbog čega je došlo do toga, u razgovoru za Bljesak.info otkrio je glavni tajnik ''Plavo-bijelih''
Sport / Nogomet | 08. 03. 2019. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijačka skupina FK Sarajeva ''Horde zla'' neće nazočiti na Pecari gdje se u nedjelju (18:00 sati) igra derbi 22. kola između Širokog Brijega i Sarajeva, potvrđeno je za Bljesak.info iz Nogometnog kluba Široki Brijeg.

''U ponedjeljak smo Policijskoj upravi Široki Brijeg prijavili javni skup odnosno utakmicu te očekivanu posjetu od 2.500 do 3.000 posjetitelja te smo naveli da očekujemo gostujuće navijače. No, u srijedu nam je iz Nogometnog saveza BiH stiglo obrazloženje kazne Disciplinskog povjerenstva koje je na dvije utakmice zatvorilo sjevernu tribinu stadiona Pecara. Tada smo uvidjeli da će doći do problema u organizaciji utakmice te u prihvatu gostujućih navijača. Istok bi u tom slučaju trebao biti zatvoren za domaće navijače kojima bi preostalo tek oko 900 ulaznica za južnu tribinu te ih nismo željeli staviti u podređen polažaj'', objašnjava za Bljesak.info Dragan Soldo, glavni tajnik NK Široki Brijeg.

S Pecare su poslali dopis FK Sarajevu te su ih upoznali s njihovim planovima nakon čega se Sarajevo obratilo Savezu koji im je odgovorio dopisom da je Široki Brijeg dužan osigurati minimalno pet posto kapaciteta stadiona gostujućim navijačima.

''Tada smo uputili pismenu zamolbu MUP-u Županije Zapadnohercegovačke da nam odobre plan osiguranja utakmice bez nazočnosti gostujućih navijača s detaljnim obrazloženjima, što su iz MUP-a i učinili, a o svemu smo obavijestili Nogometni savez BiH'', izjavio je Soldo.

Foto: Bljesak.info / Dragan Soldo

Da je kojim slučajem kazna Disciplinskog povjerenstva bila blaža te da je zatvoren samo ''kavez'' na sjevernoj tribini, koji je bio i ispražnjen za vrijeme utakmice sa Zrinjskim, Soldo ističe da bi NK Široki Brijeg osigurao gostujućim navijačima pet posto kapaciteta stadiona što je cca 250 mjesta.

Kako doznaje Bljesak.info, iz FK Sarajevo su za ovaj susret bili najavili dolazak 400 svojih navijača.

Kopirati
Drag cursor here to close