Napad na novinare

FK Sarajevo se ogradio od huligana

Iz FK Sarajevo pozivaju na sve da svoj posao obavljaju savjesno poštujući moralne i etičke principe.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 09. 2019. u 18:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom događaja koji se dogodio u petak 27. rujna 2019. godine u Sarajevu, odnosno napad na redakciju portala Radiosarajevo.ba, Fudbalski klub Sarajevo ističe da klub niti na jedan način nije povezan sa spomenutim događajem i ne treba biti predmet javnih pritisaka.

"Fudbalski klub Sarajevo kao društveno odgovoran klub ne podržava bilo kakav vid nasilja i ugrožavanja medijskih sloboda, te da ne treba obavljati posao nadležnih organa poput Ministarstva unutarnjih poslova, Tužiteljstva BH i drugih institucija kada su u pitanju događaji izvan odgovornosti kluba", naveli su u priopćenju.

Pored toga, iz Fudbalskog kluba Sarajevo pozivaju na sve da svoj posao obavljaju savjesno poštujući moralne i etičke principe, te da izvještavanja budu nepristrasna i objektivna.

Podsjetimo, redakcija portala Radiosarajevo.ba obavijestila je bosanskohercegovačku javnost da se dogodio drski napad grupe huligana, koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala.

Naime, nakon što je redakcija Radiosarajevo.ba, a poslije profesionalne provjere, objavila da je jedan navijač Sarajeva dobio pet godina zatvora u Bjelorusiji, jer su mu tamošnji policajci pronašli 0,16 grama kokaina, redakcija i uredništvo portala Radio Sarajevo suočili su se nezapamćenim prijetnjama smrću njima osobno i članovima njihovih obitelji. 

Kopirati
Drag cursor here to close