Dvoglavi orao

FIFA pokrenula postupke protiv Švicaraca, FSS i Krstajića

U priopćenju FIFA se navodi da je slučaj pokrenut pred Disciplinskom komisijom zbog načina proslave golova dvojice nogometaša u utakmici protiv Srbije.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2018. u 08:55

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FIFA je objavila da je pokrenula postupke protiv reprezentativaca Švajcarske Granita Xhake i Xherdana Shaqirija, kao i izbornika Srbije Mladena Krstajića.

U priopćenju FIFA se navodi da je slučaj pokrenut pred Disciplinskom komisijom zbog načina proslave golova dvojice nogometaša u utakmici protiv Srbije.

“Disciplinska komisija je otvorila postupke protiv švicarskih nogometaša Granita Džake i Đerdana Šaćirija, što je učinjeno zbog uznemiravanja navijača i pokazivanja političkih i uvredljivih poruka navijačima Srbije. Otvoren je i disciplinski postupak protiv FSS, zbog uvredljivih i političkih poruka navijača. Također, preliminarna istraga je pokrenuta i protiv izbornika Srbije zbog izjava posle utakmice između Švajcarske i Srbije”, navodi se.

Švicarski mediji navode da je Nogometni savez Švicarske najavio da FIFA neće učiniti ništa, navodeći da je ”sve bilo spontano, normalno i bez problema”.

Uz ovaj dvojac, simbol albanskog dvoglavog orla je pokazao i kapetan reprezentacije Švicarske Stephan Lichtsteiner, ali, bar za sada, on nije dio istrage Disciplinske komisije FIFA.

“Bili smo pod velikim pritiskom, ovo nije laka utakmica za nas. Imamo mnogo Albanaca u ekipi, a postoji velika povijesti sukoba Srbije i Albanije. Ovo je, sa mentalnog aspekta, bila veoma teška utakmica za njih“, tim riječima je kapetan branio poteze svojih suigrača.

Podsjetimo, potpredsjednik FSS Savo Milošević i generalni tajnik Saveza Jovan Šurbatović su ranije potvrdili da će uložiti žalbu FIFA zbog tendencioznog suđenja njemačkog suca Feliksa Briha, ali i provokacija albanskih nogometaša i navijača na utakmici sa Švicarskom u Kalinjingradu.

Kopirati
Drag cursor here to close