Selektivna pravda

Krstajić: Nekad prokleti Hag, a danas u fudbalu VAR!

S obzirom da sa svih strana stižu provokacije od Albanaca, izbornik Srbije oglasio se putem društvenih mreža veoma oštrim riječima.
Sport / Nogomet | 23. 06. 2018. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik reprezentacije Srbije Mladen Krstajić oštro je kritizirao odluku njemačkog suca Felixa Brycha da ne dosudi penal za "orlove" kada je Aleksandar Mitrović oboren u kaznenom prostoru Švicarske.

"Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu, nekad prokleti Hag, a danas u fudbalu VAR...", napisao je Krstajić na društvenoj mreži Instagram.

Krstajić poslije susreta nije želio da komentira suđenje, niti proslave golova Albanaca u dresu Švicarske sa jasnom političkom konotacijom, a tjedan ranije je isticao da ga zanima isključivo sport, odnosno da ništa mimo nogometa neće komentirati.

S obzirom da sa svih strana stižu provokacije od Albanaca, izbornik Srbije oglasio se putem društvenih mreža veoma oštrim riječima.

Krstajić je revoltiran zbog suđenja jer njemački sudac Felix Brych nije dosudio očigledan prekršaj nad Aleksandrom Mitrovićem u 66. minuti, kada su švicarski igrači Stephan Lichtsteine i Fabian Schar oborili napadača Srbije.

Brych nije želio niti VAR provjeru, već je dosudio prekršaj u napadu.

To nije jedina sumnjiva odluka suca iz Njemačke, pošto je u prvom poluvremenu dao čak tri žuta kartona igračima Srbije i to sve poslije jednog starta bez opomene.

Srbija je jučer u Kalinjingrad izgubila od Švicarske rezultatom 2:1, a za prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva potrebna joj je pobjeda nad Brazilom u posljednjoj utakmici grupne faze ili remi, ali da u tom slučaju Kostarika treba da pobijedi Švicarsku sa dva gola ili više.

Zamislite da se suoče s nas 11

Iako službeno i nisu na prvenstvu u Rusiji, 'malu provokaciju' ispalio je i Nogometni savez Kosova na Twitteru. 

Goca Tržan traži da se zabrane pjesme Due Lipe u Srbiji

Pjevačica kosovskih korijena Dua Lipa, čija pjesma 'New Rules' ima preko milijardu pogleda na Youtubeu, na društvenim mrežama je pozdravila poteze Xhake i Shaqirija.

Dua je rođena u Londonu kamo su njezini roditelji, marketinški menadžer i glazbenik Dukagjin i izvršna direktorica u turizmu Anesa, pobjegli 1995. zbog rata u rodnom Kosovu.

Ovaj potez osudile su brojne poznate osobe iz Srbije, a najprije Goca Tržan, koja je na Twitteru zatražila da se zabrani puštanje pjesama ove engleske pjevačice na srbijanskim radio stanicama.

Švicarci o Shaqirijevom i Xhakinom provociranju Srba: Imaju u nogama, nemaju u glavi

"Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri, dva najdarovitija igrača švicarske generacije, odlučili su meč. Imaju noge kakve nema nitko u reprezentaciji. Međutim, nemaju razvijen politički senzibilitet i društvenu odgovornost. Trebali su pričati o nogometu, a ne da pričaju i provociraju rukama prilikom proslave golova. Svi znamo u kakvim su odnosima Srbija i Kosovo. Provokacijama nema mjesta na stadionima", komentar je švicarskog lista Neue Zürcher Zeitunga, uz podsjećanje kako su Valon Behrami i Granit Xhaka prije četiri godine javno obećali kako su provokacije stvar prošlosti te kako neće prakticirati kontroverzno slavlje.

"Danima je švicarska delegacija elegantno izbjegavala temu Srbije i Kosova, pogotovo izbornik Vladimir Petković koji je ignorirao sve političke prizvuke. Igrači su se, kao i on, držali terena. Ova nesmotrena gesta sve je uništila. Granit Xhaka htio je iskazati znak zahvalnosti svim ljudima koji su ga oduvijek podržavali. Tako je rekao. Međutim, ono što su Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri napravili jest da su ponovo potpalili diskusiju za koju smo mislili da je odavno završena", gledište je Neue Zürcher Zeitunga.

"Nogomet i sport igra su zajedništva. Nepotrebne i glupe provokacije nikome nisu potrebne", zaključak je Blicka.

Švicarski izbornik Vladimir Petković bio je razočaran viđenim.

"Unaprijed sam im rekao da se politika ne smije miješati sa sportom. Cijela država mišljenja je da nam to nije potrebno."

"To je emocija. Nikoga nisam vrijeđao. Ne želim diskutirati", poručio je nakon meča Xherdan Shaqiri kojeg svjetski mediji, kao i Granita Xhaku, nazivaju "stranim plaćenikom s Balkana".

Kopirati
Drag cursor here to close