Deseta desetka

Dušan Tadić tek je deseti igrač u povijesti s L'Equipeovom ocjenom 10!

Mnogi su njegov nastup ocijenili čistom desetkom, a među njima se izdvaja uvijek cijenjeni list L`Equipe. Francuski list je u povijesti dodijelio samo devet desetki, a srpskom nogometašu pripala je čast dobiti desetu maksimalnu ocjenu.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2019. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski reprezentativac Dušan Tadić s dvije perfektne asistencije i majstorskim pogotkom uništio je u utorak Real u uzvratu osmine finala Lige prvaka (4:1).

Mnogi su njegov nastup ocijenili čistom desetkom, a među njima se izdvaja uvijek cijenjeni list L`Equipe, poznat po svojoj strogosti u ocjenjivanju igrača. Francuski list je u povijesti dodijelio samo devet desetki, a srpskom nogometašu pripala je čast dobiti desetu maksimalnu ocjenu.

Povijest bilježi kako su prve desetke dobili Sauzee i Bruno Martini na utakmici Francuske i Grčke 1988. godine. Šest godina kasnije priključio im se Oleg Salenko na susretu Rusije i Kameruna (SP 1994.). Lars Windfeld dobio je desetku za igru na utakmici Aarhusa i Nantesa 1997. godine.

Nakon toga se 13 godina čekalo na L`Equipovu desetku, a njom je nagrađen Lionel Messi za utakmicu protiv Arsenala (2010.). Messi je i jedini nogometaš koji je dobio dvije desetke jer je dvije godine kasnije blistao protiv Bayera (2012.).

Protiv Reala se poput Tadića istaknuo i poljski napadač Robert Lewandowski s četiri pogotka 2013. godine, a nakon njega su dvije maksimalne ocjene viđene još u francuskom prvenstvu - Nicin Carlos Eduardo protiv Guingampa (2013.) i PSG-ov Neymar protiv Dijona (2018.).

Video: Dusan Tadic Vs Real Madrid (05/03/2019) Insane Performance

Dušan Tadić je svojim sjajnim nastupom mnogima u Realu praktično ''odredio'' sudbinu, jer ispadanje iz Lige prvaka znači za Kraljevski klub da u skoroj budućnosti dolazi do korjenitih promjena u timu. Prije svega, Tadićeva savršena večer potjerat će trenera Solarija na zavod za nezaposlene, a iz ekipe će po završetku sezone vjerojatno morati ići Gareth Bale, Isco, Kroos, Benzema, Ceballos, kao i neki mlađi igrači od kojih se očekivalo da se nametnu i podnesu teret sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close