Nogometne sudbine

Kako je Arsenal prije 12 godina spriječio Modrićev prelazak u Ajax...

Tada je popularni Dudu za 17 milijuna eura prešao na Emirates Stadium pa Dinamo više nije morao po svaku cijenu prodati i Modrića.
Sport / Nogomet | 14. 02. 2019. u 07:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić odigrao je sinoć na Johan Cruijff Areni vrlo dobru utakmicu protiv Ajaxa, a nizozemski novinari podsjetili su uoči utakmice kako je ovaj stadion prije gotovo 12 godina zamalo postao Lukin domaći travnjak.

Kad je kao 21-godišnjak u Dinamu skrenuo pozornost na sebe, Luka Modrić u jednome se trenutku najuže povezivao upravo s ''Kopljanicima'', a njegov stil igre mnoge je podsjećao na legendarnog Johana Cruijffa.

Sportski direktor Martin van Geel otputovao je u Hrvatsku kako bi potpisao ugovor s nadarenim veznjakom, ali je sve u zadnji čas propalo zbog ... Arsenala.

Vraćajući se u ljeto 2007. godine, kolumnist magazina Panorama podsjeća kako je Dinamu u tom trenutku trebao novac, a Aresenal je uvijek imao dovoljno novca za kupnju igrača kojeg želi te su, za mnoge neočekivano, Dinamu poslali ponudu za Eduarda da Silvu. Tada je popularni Dudu za 17 milijuna eura prešao na Emirates Stadium pa Dinamo više nije morao po svaku cijenu prodati i Modrića.

Ipak, svojim igrama na međunarodnoj sceni Luka je uskoro postao previše ''vruć'' kandidat za velike klubove pa je i on završio u Londonu, ali dakako ne kod Topnika, nego u Tottenhamu (2008. - 2012.).

"Luka je u Hrvatskoj prozvan 'malim Cruijffom' i stalno me pitao o Ajaxu", sjeća se bivši vratar Kopljanika Joey Didulica, jedno vrijeme hrvatski reprezentativac.

"Želio je znati što je moguće više o klubu. Željeli su ga i on je želio otići, ali na koncu to nije ispalo tako", rekao je Didulica.

Tako je interes Ajaxa zapravo samo poslužio Modriću i Dinamu da se još više naglasi njegova igračka vrijednost i cijena koju su na kraju dobili od Tottenhama (21 milijun eura).

Dobitnik Zlatne lopte za 2018. sinoć je ipak odigrao 90 minuta na ''svom'' stadionu, ali u klupskoj karijeri sve najbolje stvari napravio je ipak na Santiago Bernabeuu. 

Kopirati
Drag cursor here to close