Božja ruka?

Duh Diega Maradone spasio Boca Juniorse u Superclásicu?

Činilo se da lopta odlazi u prana gol, ali zbog neke neobične putanje ili 'nevidljive prepreke' zaustavlja se ispred crte gola i nastavlja se kretati u stranu. Mnogi su povjerovali da se tu 'ukazao' Maradona, odnosno njegov duh...
Sport / Nogomet | 15. 03. 2021. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Diez / Argentinci u čudu - 'Netko' nevidljiv je zaustavio loptu...

U nedjelju je odigran argentinski Superclásico, a Boca Juniors i River Plate podijelili su bodove (1:1).

Međutim, društvene mreže bave se nakon ove utakmice nesvakidašnjom scenom koja se dogodila uoči kraja susreta.

Argentinci, skloni obožavanju Diega Maradone, vjeruju da se u toj sceni pojavio duh El Diega i da je 'božja ruka' spasila Juniorse.

River Plate se našao u prilici za gol nakon što je Álvarez dobio jedan duel protiv López u blizini gola Boca Juniorsa. Na ubačenu loptu istrčao je vratar Andrada, ali nije ju uspio ukrotiti.

Nakon toga se činilo da lopta odlazi u prana gol, ali zbog neke neobične putanje ili 'nevidljive prepreke' zaustavlja se ispred crte gola i nastavlja se kretati u stranu. Ponovljeni šut vratar je uspio, uz pomoć vratnice, skrenuti izvan terena.

Inače, strijelci su na La Bomboneri bili Villa (41., 11m) za Juniorse, odnosno Agustín Palavecino (67.) za goste. Najveći derbi u Argentini rijetko prolazi bez crvenih kartona, a ovaj put obje ekipe zaradile su po jedan (Carlos Zambrano i Milton Casco).

Maradona je za Boca Juniorse igrao u dva navrata. Prvi put je došao u sezoni 1981/1982, a potom 1995/1997 i postao je neupitnom legendom kluba. U utakmicama protiv River Plate postigao je Mali zeleni pet pogodaka. 

Kopirati
Drag cursor here to close