Vraća se kući

Cavani na kraju sezone seli na najluđi stadion na svijetu?

Umjesto u svoj Urugvaj, El Matador će u susjednu Argentinu, a za Bocu Juniors bi trebao potpisati na tri godine.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2021. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Edinson Cavani (Manchester United)

Edinson Cavani vraća se u Južnu Ameriku, iz koje je svojevremeno i krenuo u europsku avanturu. Od sljedeće sezone trebao bi nositi dres Boce Juniorsa, javljaju neki mediji u Engleskoj i Urugvaju.

Umjesto u svoj Urugvaj, El Matador će u susjednu Argentinu, a za Bocu bi trebao potpisati na tri godine.

Pritom će prihvatiti znatno manji ugovor nego što ga ima trenutno u Manchesteru, točnije u tri godine trebao bi zaraditi isto koliko bi zaradio u Engleskoj za jednu.

Jedan od motiva povratka 34-godišnjeg napadača je blizina rodnog grada, koji je od Buenos Airesa udaljen otprilike pet sati, no i želja za osvajanjem Cope Libertadores, koja je san svakog nogometaša u Južnoj Americi.

Upravo zbog toga Cavani je od buduće uprave zatražio da još malo pojača kadar za narednu sezonu. Legendarni stadion La Bombonera dobio bi na taj način još jedni istinsku zvijezdu, a možda uz njega i neke druge jake igrače.

U dresu Crvenih vragova Cavani se nije naigrao. U 18 nastupa u Premier ligi zabio je šest golova i dodao dvije asistencije. Ugovor s Manchesterom veže ga do kraja sezone, a pridružio mu se u listopadu prošle godine, prešavši iz PSG-a.

U Parizu je ostavio veliki trag postavši najbolji klupski strijelac, a ništa manje efikasan nije bio ni u Napulju.

Napoli ga je, pak, doveo iz Palermo prije točno 10 godina. Za ta četiri europska kluba odigrao je ukupno 581 utakmicu i zabio impozantnih 348 golova.

Video: EDINSON CAVANI Top 10 goals of his career
Kopirati
Drag cursor here to close