10 od 12 klubova mijenjalo trenera

Četiri kluba u Premijer ligi BiH prednjačila u ''sječi trenera''

Samo su treneri sarajevskog Željezničara i banjalučkog Borca Amar Osim i Branislav Krunić uspjeli preživjeti "pakao" trenerskog posla u BiH.
Sport / Nogomet | 09. 12. 2019. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prvog dijela i 19 odigranih kola u Premijer nogometnoj BiH ligi samo dva kluba nisu promijenila trenera, dok je njih 10 barem ove jeseni jednom mijenjalo prvog čovjeka struke.

Samo su treneri sarajevskog Željezničara i banjalučkog Borca Amar Osim i Branislav Krunić uspjeli preživjeti "pakao" trenerskog posla u BiH.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Željezničar (Amar Osim)

Najveće iznenađenje svojim navijačima su priredili vlasnici Sarajeva koji su nakon pretposljednjega kola i poraza od gradskoga rivala Željezničara uručili otkaz svome strategu Husrefu Musemiću iako je taj klub prvi dio sezone okončao na liderskoj poziciji na ljestvici.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo (Husref Musemić)

Već poslije 11 odigranih kola u Premijer ligi BiH, sedam od 12 klubova promijenilo je svog trenera, a nešto više od dva mjeseca nakon toga, ta brojka je porasla na deset klubova, piše Hina.

Foto: Bljesak.info / Trener Zlatan Nalić

Četiri kluba su prednjačila u "sječi trenera": Široki Brijeg, Mladost iz Doboja kod Kaknja, Sloboda iz Tuzle i Čelik iz Zenice koji su po tri puta tražili novo ime na užarenoj trenerskoj klupi.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Velež (Ibro Rahimić)
Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Tuzla City (Denis Ćorić)
Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - NK Čelik (Cihat Arslan)

U Širokom Brijegu je na početku sezone na klupi sjedio Goce Sedolski, došao je i kratko se zadržao Denis Ćorić, a trenutno je šef struke Toni Karačić.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FC Kairat Almaty (Goce Sedloski)

Mostarski Zrinjski je napravio samo jednu trenersku promjenu, s odlaskom splitskoga trenera Harija Vukasa privremeno je u klubu bio Nenad Gagro do dolaska sadašnjega prvoga trenera Mladena Žižovića.

Foto: Bljesak.info / Trener Zrinjskog Hari Vukas
Foto: Bljesak.info / Nenad Gagro

Nakon jesenskog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH na prvom mjestu je Sarajevo s 36 osvojenih bodova, jedan više od Željezničara i Borca, javlja Hina.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close