Kvalifikacije za EURO 2020

BiH bez Džeke traži pobjedu protiv Finske

Uprkos tome svi u bh. stožer, kao i selektor Robert Prosinečki, tijekom priprema u trening kampu Nogometnog saveza BiH, najavljivali su da idu na trijumf.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2019. u 10:29 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija BiH večeras u Zenici igra veoma važnu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. “Zmajevima“ je za ostanak u igri za plasman na EURO neophodna pobjeda, a veliki problem predstavljat će im činjenica da će igrati bez kapatena Edina Džeke, koji je nedavno slomio jagodičnu kost i morao je na operaciju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uprkos tome svi u bh. stožer, kao i selektor Robert Prosinečki, tijekom priprema u trening kampu Nogometnog saveza BiH, najavljivali su da idu na trijumf.

“Samo nas pobjeda ostavlja u utrci za EURO, dok bi se Finci pobjedom ili remijem najvjerojatnije već kvalificirali. Nažalost, izgubili smo bodove gdje nismo računali na to. Zato nam je ova utakmica jako bitna, bodovi nam trebaju da ostanemo u igri. Puno smo radili kroz ovaj tjedan jer smo imali više vremena nego na prethodnim okupljanjima. Vidjet ćemo kojih će 11 igrača startati. Džeko će nam nedostajati, ali neko će ga morati zamijeniti. Ima tu još igrača koji bi mogli da donesu neki novi impuls u igri pa ćemo da vidimo. Morat ćemo biti na visokoj razini ako želimo napraviti dobar rezultat“, istaknuo je Prosinečki u petak uvečer, dan uoči utakmice na Bilinom polju.

Osim duela BiH – Finska koji će se igrati sa početkom u 18 sati, danas su u grupi “J“ na rasporedu i preostala dva duela sedmog kola. Tako će se u terminu od 20.45 sati sastati Italija – Grčka i Luhtenštajn – Armenija.

Poredak u grupi “J“: Italija 18 bodova, Finska 12, Armenija 9, BiH 7, Grčka 5, Lihtenštajn 1.

Kopirati
Drag cursor here to close