Prema tituli

Bayern postavio novi rekord, Lewandowski i Müller ispisali povijest

Bavarci su sad na 90 postignutih golova u sezoni, što nijednom klubu nije uspjelo nakon 30 kola.
Sport / Nogomet | 06. 06. 2020. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bayern je nastavio pohod prema novoj bundesligaškoj tituli uvjerljivom pobjedom u Leverkusenu nad Bayerom 4:2, a pritom je postavio novi rekord lige.

Bavarci su sad na 90 postignutih golova u sezoni, što nijednom klubu nije uspjelo nakon 30 kola. Ipak, još su daleko od vlastitog rekorda od 101 gola iz sezone 1971./72., ali imaju još četiri utakmice da i njega dohvate.

U Leverkusenu je danas poveo domaći Bayer u devetoj minuti golom Alarija, ali gosti su već do poluvremena preokrenuli golovima Comana u 27., Goretzke u 32. i Gnabryja u 45. minuti. U 66. minuti vodstvo je dodatno povisio Robert Lewandowski, a konačnih 2:4 u 89. je postavio Wirtz.

Poljskom majstoru to je jubilarni 30. gol sezone, što znači da je osobno zabio trećinu svih Bayernovih ligaških golova ove sezone. Ovo mu je treća sezona u kojoj je dostigao taj jubilej, nakon 2015./16. i 16./17., a legendarni Gerd Müller jedini je igrač kojem je to uspjelo više puta - čak pet.

Dodatni razlog za slavlje imao je i Thomas Müller, koji je namjestio golove Goretzki i Lewandowskom. Tako je izjednačio bundesligaški rekord Kevina de Bruynea, koji je u sezoni 2014./15. u dresu Wolfsburga imao 20 asistencija. Od tada ih nitko nije sakupio toliko ni u jednoj od liga Petice.

S ova tri boda Bayern je Borussiji pobjegao na deset bodova razmaka na vrhu, iako klub iz Dortmunda tek treba odigrati svoju utakmicu 30. kola. Od 18:30 igra kod kuće protiv Herthe.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close