Bavarci bez milosti

Bayern se petardom distancirao od Borussije; Uspješne gostujuće ekipe

Bavarce kao da je osnažila pauza zbog pandemije koronavirusa, jer od prisilne stanke djeluju još snažnije nego prije nje. Četiri susreta, četiri pobjede u Bundesligi otkad se ponovno igra, a nova titula sve je bliže.
Sport / Nogomet | 30. 05. 2020. u 21:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Bayern nakon korona stanke ne zna za milost

Odigrano je još pet utakmica 29. kola Bundeslige u kojima su gosti ponovno imali dosta uspjeha.

Njemački prvak Bayern iz Münchena na svojoj je Allianz Areni ugostio Fortunu iz Dusseldorfa i razbio je s ogromnih 5:0!

Bavarce kao da je osnažila pauza zbog pandemije koronavirusa, jer od prisilne stanke djeluju još snažnije nego prije nje. Četiri susreta, četiri pobjede u Bundesligi otkad se ponovno igra, a nova titula sve je bliže.

Bayern se subotnjom pobjedom odmaknuo na velikih 10 bodova prednosti nad Borussijom iz Dortmunda.

Golijadu je protiv Fortune otvorio gostujući igrač Jorgensen, koji je u 15. minuti zatresao vlastitu mrežu.

Pavard u 29. pogađa za 2:0, a u 43. minuti mrežu je zatresao i Lewandowski, da bi to ponovio na početku drugog dijela, u 50. minuti. Samo dvije minute kasnije Davies je zabio za konačnih 5:0.

Ivan Perišić je u pobjedničku momčad ušao u 62. minuti.

Wolfsburg je na domaćem terenu poražen od Eintrachta rezultatom 1:2.

Gosti su poveli preko Andrea Silve koji je bio siguran s bijele točke u 27. minuti.

Pongračić je s obje ruke držao Portugalca koji se nalazio u dobroj poziciji postizanje pogotka, a taj start potencijalnog hrvatskog reprezentativca glavni sudac utakmice okarakterirzirao je kao nedozvoljen pa je tako nekadašnji napadač Milana imao priliku dovesti svoju momčad u vodstvo iz kaznenog udarca.

Domaćin se vraća u igru u 58. minuti. Mbabu je bio najviši u skoku nakon jednog prekida te je lijepim i snažnim udarcem glavom matirao nemoćnog vratara gostiju.

Iako je susret mogao otići na obje strane, gosti su stigli do sva tri boda preko Daichija Kamade.

Igrala se 85. minuta utakmice, Dostov udarac nije bio precizan te se on pretvorio u asistenciju, a iz drugog plana na ničiju loptu utrčao je Kamada koji iz blizine matira domaćeg vratara za veliko slavlje gostiju.

Uz spomenutog Pongračića, za Wolfsburg je nastupio i Brekalo, ali se nijedan od njih nije posebnu istaknuo.

Niz poraza nastavio je Schalke. Momčad iz Gelsenkirchena je na svom stadionu poražena od Werdera sa 0:1, što je četvrti uzastopni poraz Schalkea koji za pobjedu u Bundesligi ne zna već 11 utakmica zaredom.

Werderu je važna tri boda donio pogodak Bittencourta u 32. minuti, postignut snažnim i preciznim udarcem  više od 20 metara.

Minimalnu gostujuću pobjedu ostvario je i Hoffenheim.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Bebou u 43. minuti, s time da je Zuber u 27. minuti propustio realizirati kazneni udarac za goste.

U momčadi Hoffenheima i dalje nema ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića koji se oporavlja od ozlijeđenog gležnja. Bh. reprezentativac Ermin BIčakčić igrao je drugo poluvrijeme za Hoffenheim.

Jedinu domaću pobjedu ostvarila je Hertha, koja je na berlinskom Olimpijskom stadionu svladala Augsburg s 2:0.

Dilrosun je doveo domaće u vodstvo u 23. minuti, a pobjedu Herthe, treću u četiri utakmice nastavka prvenstva, potvrdio je Piatek u trećoj minuti sučevog dodatka.

Jedvaj nije nastupio za Augsburg, a Vedad Ibišević odigrao je 65 minuta za Herthu.

U petak je Bayer Leverkusen u gostima svladao Freiburg s 1:0. 

U nedjelju Borussia M'Gladbach dočekuje Union Berlin, a Borussia Dortmund gostuje kod fenjeraša Paderborna. Kolo se kompletira u ponedjeljak utakmicom između Kölna i RB Leipziga.
 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close