Nova blamaža u gostima

Zrinjskom šamar i od Zvijezde

Za Zvijezdu 09 ovo je bila prva pobjeda u ovoj sezoni nakon 11 poraza i tri remija.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2019. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zvijezde 09 napravili su danas veliko iznenađenje pobjedom na svom terenu protiv Zrinjskog (2:0) u susretu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zvijezda je bolje otvorila utakmicu i krenula dosta ofenzivnije što je iznenadilo igrače Zrinjskog. Domaći su prvi put zaprijetili u desetoj minuti kada je pokušao Correira s 20-tak metara, ali je lopta otišla preko gola.

Samo minutu kasnije pokušao je i Hairlahović, ali nije bio precizan. No, u 14. minuti Zvijezda je povela sa 1:0. Ognjen Đelmić je odlično šutirao s dvadesetak metara, a lopta je zakačila Barišića i završila u mrežu gostiju.

Ipak, Zrinjski je mogao ekspresno izjednačiti samo pet minuta kasnije. Stanić i Kunić su izašli sami ispred golmana domaćih i svi su već vidjeli loptu u golu. Stanić je uposlio Kunića koji je sa svega nekoliko metara promašio prazan gol za šok i nevjericu svih na stadionu.

Zrinjski je imao dobru šansu i u 22. minuti kada je nakon kornera pokušao Barišić, ali lopta je otišla malo pored gola. Đelmić je ponovo bio u centru pažnje u 27. minuti kada je šutirao s distance, ali ovaj put lopta je otišla preko gola Brkića, prenosi SportSport.ba.

Pri kraju prvog dijela zaprijetio je Ibanez iz slobodnog udarca, no golman Zvijezde odlično brani njegov udarac. Na početku drugog poluvremena nije bilo toliko izglednih prilika kao u prvom dijelu.

Prvu šansu vidjeli smo u 58. minuti kada je glavom pokušao Lendrić, ali lopta odlazi nekoliko metara pored gola Zvijezde. Desetak minuta kasnije zaprijetila je i Zvijezda. Correira je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali ovaj put Brkić je bio siguran.

Posao u ovoj utakmici mogao je završiti Đelmić u 74. minuti utakmice. On je imao zicer pred golom Zrinjskog, ali je Brkić zaustavio njegov udarac. Zvijezda je u samom finišu sve završila golom za 2:0, a ponovo je strijelac bio Đelmić koji je danas odigrao sjajnu utakmicu.

Đelmić je iskoristio veliku grešku Tomislava Barbarića i izašao sam ispred Brkića, te je ovaj put rutinski pogodio za konačnih 2:0.

Za Zvijezdu 09 ovo je bila prva pobjeda u ovoj sezoni nakon 11 poraza i tri remija. Ova ekipa je i dalje posljednja sa šest bodova, dok je Zrinjski trenutno šesti s 23 boda.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close