Čvor Butile

Zrinjski osudio huliganski napad na svoje navijače

HŠK Zrinjski Mostar želi vjerovati da će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani, ali da će istovremeno biti istraženi i očiti sigurnosni propusti od strane MUP-a KS
Sport / Nogomet | 26. 09. 2019. u 10:10 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski Mostar najoštrije osuđuje huliganski napad na svoje navijače koji se dogodio na izlazu iz Sarajeva, odnosno u njihovom povratku iz Tuzle s utakmice FK Sloboda - HŠK Zrinjski (0:3).

"HŠK Zrinjski Mostar želi vjerovati da će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani, ali da će istovremeno biti istraženi i očiti sigurnosni propusti od strane MUP-a Sarajevske županije gdje se napad, koji je mogao imati tragične posljedice, dogodio, još više iz razloga jer su naši navijači neposredno prije napada bili zaustavljeni i grupirani od strane policije, a onda praktički izloženi napadu koji se mogao i morao spriječiti.

Epilog tučnjave navijača: Jedan teško ozlijeđen, šestorica privedena

Policija je nakon dojave o sukobu kod čvora Butile intervenirala i uspjela zaustaviti sukob do kojeg je došlo kada je skupina muškaraca postavila zasjedu navijačima Zrinjskog. Privođenje navijača na autoputu Jedan muškarac je teško ozlijeđen, a šest osoba je uhićeno - epilog je to tučnjave koja se u srijedu navečer dogodila na autoputu u blizini Sarajeva, potvrdio je za N1 potvrdio Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Zrinjski također izražava veliko nerazumijevanje zbog represije prema istim navijačima s obzirom na to da su stadion Tušanj morali napustiti već u 65. minuti utakmice te od Komisije za stadione i sigurnost Nogometnog saveza BiH traži da poštujući Pravilnik o sigurnosti zauzme jasan stav prema ovom problemu, a sve iz razloga kako bi svi klubovi i navijači imali jednak tretman u utakmicama koje se igraju u organizaciji NS-a BiH, stoji u priopćenju HŠK Zrinjski.

Kopirati
Drag cursor here to close