Hercegovački derbi

Zrinjski svladao Široki, rijedak triple-double Amerikanca Ervina

U zanimljivom hercegovačkom derbiju, sudaru dva prvaka iz 2018. i 2019. godine, HKK Zrinjski je svladao HKK Široki s 96:90.
Sport / Košarka | 05. 01. 2021. u 22:21 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je tako na najbolji način odgovorio na promjenu trenera, odnosno ostavku Nevena Nikolića, prekinuvši mali niz od dva poraza zaredom. Dok je novi trener Zoran Glomazić bio na tribinama, pod vodstvom pomoćnog trenera Ivice Petrića domaći su vodili cijelo vrijeme, a u trećoj četvrtini imali su i 20 razlike (63:43).

 
Ipak, Široki je tek u zadnjoj četvrtini zaigrao agresivnije i gosti su spuštali zaostatak, sve dok Rashun Davis nije pogodio tricu za samo minus dva (92:90) 15 sekundi do kraja.
 
Bljesak.info / Rashun Davis
 
No, Omar Pajić bio je hladnokrvan sa slobodnih bacanja za 94:90, a nakon što je Široki promašio, Luka Anđušić je iz kontre postavio konačan rezultat 96:90.
 
Amerikanac Carlbe Ervin odigrao je sjajnu utakmicu ublježivši triple-double (29 poena, 11 asistencija, 10 skokova), što je rijetko postignuće u bosanskohercegovačkoj ligi.
 
Luka Anđušić dodao je 18 poena, Sreten Knežević 16 uz 10 skokova, a Tihomir Vranješ 13 poena.
 
Bljesak.info / Luka Anđušić
 
Kod Širokog je Rashun Davis postigao 22 koša, Lovro Buljević 19 koševa uz 10 skokova, a Dario Drežnjak 17 poena.
 
Inače, utakmica se trebala igrati u nedjelju navečer, ali je odgođena za utorak zbog tragedije u Posušju. Prije same utakmice obje ekipe odale su počast osmero tragično preminulim Posušanima minutom šutnje.
Kopirati
Drag cursor here to close