Promjena u Zrinjskom

Igračima teško pala ostavka trenera: "Bilo je i suza u svlačionici"

Košarkaši Zrinjskog ovu sezonu otvorili su silovito, sa šest uzastopnih pobjeda, no u posljednje vrijeme upali su u krizu.
Sport / Košarka | 05. 01. 2021. u 13:47 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarci su od zadnjih pet izgubili četiri utakmice, ali iako je kriza bila očekivana, s obzirom na to da se radi o jednoj od najmlađih ekipa u ligi, u kojoj su većinom domaći igrači, trener Neven Nikolić osjetio se odgovornim i nakon poraza od Bosne (76:86) podnio je ostavku.

Iako je ostavku najavio čak i javno, izjavivši da će morati ekipu trgnuti netko drugi ako se ne trgnu sami, ona je ipak teško pala igračima s kojima je radio više od godinu dana i kroz dvije sezone.

"Trener nam je i prije utakmice s Bosnom najavio da će se povući ako izgubimo, iskreno to nam je samo stvorilo dodatni pritisak i nakon što smo izgubili priopćio nam je da ide. Svima nam je teško palo, iskreno bilo je i suza u svlačionici, jer dugo smo zajedno i svi smo stvorili neki dobar odnos s njim. Osobno sam jako zahvalan Nevenu na svemu, jer imao je beskrajno povjerenje u mene. Prošao sam puno trenera ali nijedan nije imao takvo povjerenje u mene kao on",kaže kapetan momčadi Zrinjskog Tihomir Vranješ za Sportske novosti

I prije ostavke Nikolić je govorio o letargiji koja se po njemu uvukla u momčad. Očito Nikolić smatra da je morao povući neki potez da se ekipa trgne iz letargije, ali Vranješ se ne slaže da se radi o apatiji.

Bljesak.info / Neven Nikolić podnio ostavku

"Osobno se ne bih složio, znam kako ekipa diše i znam da nismo ništa manj odlučni i motivirani nego smo bili na početku. Istina, dogodila se serija poraza, ali ne treba zaboraviti da smo izgubili na vrlo teškim gostovanjima u Trebinju i Bratuncu, a istovremeno dobili smo utakmice u Tuzli i Kaknju, gdje su gubile jače ekipe od nas. Poraz od Bosne možda je kiks, ali bolje da se dogodio sada nego kasnije kada ga je teže ispraviti. Po meni imamo sjajan rezultat, jer bliži smo ligi za prvaka nego da se borimo za ostanak. Mislim da bi svi, čak i Neven, prije sezone potpisali da na kraju godine imamo 5-5, a ne 7-4 kao sada. Ali svaki trener ima svoje vizije, on nije zadovoljan i to treba prihvatiti", dodao je Vranješ.

Momčad će u utorak navečer voditi dosadašnji pomoćnik Ivica Petrić koji će vjerojatno biti privremeni trener samo u toj utakmici, jer bi novi trener trebao postati Zoran Glomazić, koji je vodio Zrinjski do prije pet godina.

 Zoran Glomazić već vodio Zrinjski

"Derbi je uvijek derbi, dobro se poznajemo i neće tu biti nekih velikih iznenađenja. Snage su donekle izjednačene, a njihova je prednost to što su malo iskusniji od nas i bili su i prvaci države. Moramo se skupiti i pokušati odigrati što bolje i pokušati vratiti se na pobjednički kolosijek", zaključio je Tihomir Vranješ za Sportske novosti.

Derbi Zrinjskog i Širokog igra se večeras u 20 sati u dvorani na Bijelome brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close