Nadigrale Hrvatsku

Košarkašice BiH izborile četvrtfinale Eurobasketa

Najefikasnija u redovima BiH bila je Jonquel Jones sa double-double učinkom od 24 poena i 16 skokova, Nikolina Babić ubacila je 15, Miljana Džombeta postigla je 14 poena, dok je Anđela Delić postigla poen manje.
Sport / Košarka | 21. 06. 2021. u 19:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Povijesni uspjeh košarkašica BiH

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je reprezentaciju Hrvatske u okviru baraža za četvrtinu finala Eurobasketa u Strasbourgu rezultatom 80:69.

Reprezentativke BiH nisu najbolje ušle u meč. Hrvatska je polovinom prve četvrtine imala prednost od šest poena razlika, ali su bh. košarkašice predvođene sjajnom Anđelom Delić koja je u prvoj četvrtini postigla sedam koševa, preokrenule i četvrtinu riješile u svoju korist rezultatom 19:18.

Neizvjesno do kraja 

Na gotovo identičan način bh. košarkašice ušle su i u drugu četvrtinu. Hrvatska reprezentacija je zaigrala mnogo ozbiljnije i u jednom trenutku imala prednost od 7 poena razlike.

Bh. košarkašice smanjile su rezultat na samo tri poena zaostatka. Hrvatice su na poluvremenu vodile 36:33.

Veliki problem za BiH u prvom poluvremenu predstavljala je nešto lošija igra Jonquel Jones koja je ubacila 7 poena, ali uz šut iz igre 2/10. Također i Marica Gajić je u prvom poluvremenu postigla samo tri poena.

Na krilima Jonquel Jones

Bh. košarkašice nisu najbolje otvorile ni treću četvrtinu, Hrvatska je imala prednost od pet poena razlike, ali su kako je vrijeme odmicalo na krilima sjajne Jonquel Jones naše djevojke preokrenula rezultat.

Na kraju treće četvrtine reprezentacija BiH imala prednost od 52:50, prenosi N1

Košarkašice Bosne i Hercegovine na sjajan su način odigrale posljednju četvrtinu i riješile meč u svoju korist te sa tako plasirale u četvrtfinale Eurobasketa.

Foto: FIBA / Košarkašice BiH nadigrale Hrvatsku

Najefikasnija u redovima BiH bila je Jonquel Jones sa double-double učinkom od 24 poena i 16 skokova, Nikolina Babić ubacila je 15, Miljana Džombeta postigla je 14 poena, dok je Anđela Delić postigla poen manje.

Najraspoloženija u redovima Hrvatske reprezentacije bila je Ivana Dojkić sa 22 postignuta koša, dok je Iva Slonjšak dodala 14 poena.

BiH će u osmini finala Europskog prvenstva igrati protiv reprezentacije Francuske, a ovaj susret na rasporedu je srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close