Košarkaši Čapljine

Džidić izvršio prozivku: Cilj nam je ostati u ligi

''Liga je najjača u zadnjih 10 godina, i sigurno da će nam biti teško. Međutim, cilj je ostanak, a sve osim toga bit će veliki uspjeh'', kaže Džidić.
Sport / Košarka | 30. 08. 2019. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Čapljine započeli su u petak s pripremama za novu sezonu u sklopu košarkaške Premijer lige BiH, koju su izborili ove godine.

Trener Boris Džidić izvršio je prozivku, održao sastanak s igračima i stručnim stožerom, a potom održao i prvi trening.

U izjavi za Bljesak.info kaže kako je cilj odraditi dobre pripreme.

''Danas je prvi dan da smo svi tu, iako mlađi momci treniraju već četiri tjedna, danas je bilo službeno okupljanje. Prvi trening je bio regeneracija, sutra ulazimo u rimtam, pripreme 45 dana, pripreme su 12. listopada. Imat ćemo 8 do 10 utakmica, najznačaniji je turnir u Mostaru koji organizira Zrinjski, uz kojeg će biti još dva ABA-ligaša, a postoji i šansa da odigramo protiv Zadra u Zadru'', rekao je Džidić.

Kada je u pitanju igrački kada, kaže da je Čapljinu pojačalo 6-7 novih momaka.

''Otprilike 60% ekipe će biti iz Hercegovine, što nam je bio cilj za prvu godinu. Imali smo taj odlijev igrača iz mlađih kategorija, što smo za sada zaustavili. Postoji velika želja, to je najvažnije, i pokušat ćemo iz godine u godinu stvarati sve više domaćih igrača. Cilj je da Čapljina ima 80 posto domaćih igrača i par igrača sa strane'', odlučan je strateg Čapljinaca.

Dodaje kako Čapljinu čeka teška sezona.

''Liga je najjača u zadnjih 10 godina, i sigurno da će nam biti teško. Međutim, cilj je ostanak, a sve osim toga bit će veliki uspjeh'', kaže Džidić.

Napominje kako klub nema veliki proračun, ali da to ne mora značiti da ne mogu napraviti rezultat.

''Poznajući budžete drugih klubova, su donjem smo domu što se toga tiče, ali nije prvi put da se susrećemo s tim. Imao sam i manjih budžeta, a radio sam bolje rezultate. Ovdje vlada dobra sinergija Grada, gradonačelnika i mladih poduzetnika i ako igrači budu gorili za klub, a ja sam siguran da hoće, publika će doći i to će zajedno biti jedna lijepa priča'', ističe Džidić.

Poziva publiku da bude dio priče kako bi se košarka u Čapljini vratila na stare staze slave.

''Iskreno se nadam da će nas pratiti. Iako su svjesni da nismo favoriti, čapljinska publika navikla je na dobre rezultate. Klub će tek za 2-3 godine doći do razine da pravimo nešto veće. Sve se slaže pomalo, išli smo na to da imamo mlade igrače kad već ne možemo imati sve domaće.  Nastariji je Brane Radak, naš kapetan'', zaključio je Džidić.

Inače, kondicijski trening košaraši Čapljine odradili su danas na gradskom stadionu Bjelave.

Kopirati
Drag cursor here to close