Promjene u vodstvu

Džidić na čelu HKK Čapljina: Vratiti domaće igrače i ući u Premijer ligu

Na čelo stručnog stožera HKK ''Čapljina'' doveden je iskusni trener Boris Džidić, koji je polako počeo slagati momčad za povratak u najviši rang košarkaškog natjecanja u BiH.
Sport / Košarka | 14. 01. 2019. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmice Hrvatskog košarkaškog kluba ''Čapljina'' do prije nekoliko godina bile su najposjećeniji sportski događaj u Čapljini. Svaku utakmicu pratilo je preko 1.500 gledatelja, u Čapljini su padali i najveći rivali, na radost publike, međutim, iskra se ugasila…

Klub je zapao u teškoće po pitanju igračkog kadra i organizacije, a ove sezone krenulo se u ozbiljniji rad.

Na čelo stručnog stožera doveden je iskusni trener Boris Džidić, koji je polako počeo slagati momčad za povratak u najviši rang košarkaškog natjecanja u BiH.

Boris Džidić na čelu stručnog stožera

''Osnova tima moraju biti domaći, čapljinski igrači, i na tome se može graditi budućnost. Čapljina, kao grad sa dugom košarkaškom tradicijom, zaslužuje biti ponovno u vrhu bh. košarke'', ističe trener Boris Džidić.

Dodaje kako je napravljena zdrava suradnja između Čapljine i Zrinjskog, koji u ovim teškim trenucima pomaže Čapljini.

''Zrinjski pomaže kroz igrački i trenerski kadar i to je jedna fina priča'', dodao je Džidić.

Cilj je, kaže, ojačati omladinski pogon.

Vratiti igrače u Čapljinu

''Početkom tekuće sezone, kada je odlučeno da se uđe ozbiljnije u rad, zatekli smo užasno loše stanje u omladinskom pogonu, kao i kvalitetne igrače iz Čapljine razasute u klubovima širom Hercegovine. Cilj je ojačati omladinski pogon, na čemu već ozbiljno radimo, kao i vratiti igrače u Čapljinu, što smo već uspjeli sa Mateom Ivankovićem i Darijom Obradovićem'', poručuje strateg košarkaša Čapljine.

Od Čapljine planira, kako i sam kaže, napraviti ono što je napravio sa mostarskim Studentom.

''Cilj je od Čapljine napraviti stabilan premijerligaški klub, ali koji ovoga puta neće trošiti ogromne količine novca kao u prošlosti, jer to ovaj klub više ne može podnijeti. To je u prošlosti napravilo velike probleme koji se osjete i danas, i to se ne smije ponoviti. Ja sam bio na čelu 'Studenta', koji je jedan studentski klub sa puno manjim proračunom i mogućnostima nego Čapljina, o tradiciji da i ne govorim, pa smo od toga kluba napravili stabilnog premijerligaša koji i danas igra najviši rang natjecanja'', optimističan je mostarski trener.

U drugom dijelu tekuće sezone planira sa Čapljinom izboriti play-off, za što će im biti dovoljno pet pobjeda.

Kopirati
Drag cursor here to close