Nema pauze za kavu

Humaniod mijenja općinskog službenika

Za sada, humanoid pruža pomoć u davanju potvrda o nekažnjavanju i nekonzumiranju opijata…
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 07. 2020. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Robot sličan čovjeku koji izgleda i ponaša se kao službenik počeo je raditi s javnošću u uredu administracije u Sibiru, objavio je Reuters.

Humanoid s dugom plavom kosom i smeđim očima uslužuje pridošle u uredu u gradu Permu, udaljenom oko 1.100 kilometara istočno od Moskve.

Za sada, humanoid pruža pomoć u davanju potvrda o nekažnjavanju i nekonzumiranju opijata, što je u Rusiji potrebno radi rješavanja brojnih pravnih transakcija.

Kompanija Probomot, koja je izradila prototip, navodi da je robot osmišljen kako bi izgledao kao prosječna Ruskinja. Izraz i oblik lica smišljeni su putem umjetne inteligencije i na osnovu analize izgleda nekoliko tisuća žena.

"Robot koji na sebi ima odjeću činovnika može oponašati više od 600 izraza lica pomjerajući oči, obrve i usne, te druge mehaničke mišiće prekrivene umjetnom kožom", ističe se u priopćenju Probomota.

Robot može postavljati i odgovarati na smišljena pitanja i povezan je sa skenerom i printerom. Ima pristup bazi podataka dokumenata i potpuno zamjenjuje službenika.

Kopirati
Drag cursor here to close