Skillzy

Humanoid s pink čarapama: Je li UEFA promašila s maskotom za EURO 2020?

Moguće da se vremenom sve promijeni pa da maskota Skillzy osvoji Europu, posebice mlađu generaciju, ali njegovo prvo pojavljivanje u javnosti prošlo je vrlo kontroverzno.
Sport / Nogomet | 03. 04. 2019. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je UEFA krajem ožujka predstavila maskotu za EURO 2020, mnogi su počeli ismijavati simpatičnog, ali ''nezgrapnog'' Skillzy, kako je nazvana maskota prvenstva Europe u nogometu.

Glavna inspiracija bile su freestyle akrobacije, ulični nogomet i takozvana panna kultura, piše na njihovim službenim mrežnim stranicama.

Skillzy je predstavljen pred utakmicu Nizozemske i Njemačke u Amsterdamu, a predstavili su ga po freestylerica Liv Cooke i freestyler Tobias Becs.

Ova maskota je kreirana kao ljudski lik (humanoid), i za razliku od onih s prethodnih prvenstava (2016., 2012., 2008...) u prvome je trenutku publiku ostavio hladnom ili zbunjenom.

Ranije maskote odmah po pojavljivanju osvajale su simpatije javnosti, jer su u svome izgledu sadržavale sve elemente istinske igračaka, odnosno maskote koja će biti simbolom određenog događaja. Stoga su u prvome trenutku Skillzyja mnogi dočekali s podsmjehom.

Moguće da se vremenom sve promijeni pa da Skillzy osvoji Europu, posebice mlađu generaciju, ali njegovo prvo pojavljivanje u javnosti prošlo je vrlo kontroverzno.

Inače, EURO 2020 igrat će se od 12. lipnja do 12. srpnja i to u dvanaest gradova i isto toliko zemalja, a razlog za poseban način organizacije europskog prvenstva je 60. rođendan krovne organizacije europskog nogometa. Na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta sudjelovat će 24 momčadi.

Gradovi koje je UEFA odabrala su: London, München, Rim, Baku, St. Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao, Budimpešta.

Uefa je odredila da će otvaranje biti u Rimu, a već ranije je bilo poznato kako će se polufinala i finale igrati u Londonu.

Određeni su domaćini pojedinih grupa.

SKUPINA A: Rim i Baku
SKUPINA B: Saint Petersburg i Kopenhagen
SKUPINA C: Amsterdam i Bukurešt
SKUPINA D: London i Glasgow
SKUPINA E: Bilbao i Dublin
SKUPINA F: München i Budimpešta.
OSMINA FINALA: Kopenhagen, Bukurešt, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Bukurešt i Glasgow
ČETVRTFINALE: Munchen, Baku, Saint Petersburg, Rim
POLUFINALA i FINALE: London

 

 
Kopirati
Drag cursor here to close