Senat

Tomić ostaje rektor mostarskog Sveučilišta

Svoj program rektor Tomić podijelio je u osamnaest dijelova ukazujući na nove oblike organizacije i korištenje resursa Sveučilišta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 05. 2021. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Senat Sveučilišta u Mostaru, danas je izabrao prof. dr. Zorana Tomića, redovitog profesora, za rektora Sveučilišta u Mostaru na novi četverogodišnji mandat.

Nakon izbora dekana u ožujku mjesecu na Sveučilištu u Mostaru završeno je izborno razdoblje i tako će novi Senat Sveučilišta od 1. listopada 2021. biti znatno izmijenjen, objavilo je Sveučilište u Mostaru.

''„Potrebna nam je nova vizija, vizija koja uključuje novo dimenzioniranje uloge sveučilišta u društvu'', istaknuo je rektor Tomić naglašavajući kako se puno toga izmijenilo u društvu pa tako i u visokom obrazovanju.

Svoj program rektor Tomić podijelio je u osamnaest dijelova ukazujući na nove oblike organizacije i korištenje resursa Sveučilišta.

''U narednom četverogodišnjem mandatu osmišljavat ćemo novu strategiju ali Sveučilište čeka i međunarodna akreditacija kao i akreditacija studijskih programa. Središnje mjesto programa posvećeno je obrazovanju i nastavi. Naglasak je stavljen na kvalitetno i inovativno obrazovanje, pokretanje više interdisciplinarnih diplomskih i doktorskih studija, dualno obrazovanje kao i perspektiva novih studija, prije svega sveučilišni studij glazbene umjetnosti i Sveučilišni studij kazališne i filmske umjetnosti. Na području znanstvenog, umjetničkog i stručnog razvoja istaknuta je važnost istraživanja i transfer tehnologija i inovacija, izgradnja znanstvene infrastrukture, umjetničkog stvaralaštva i dr. Jačat će se ljudski potencijali na SUM-u, poručio je rektor Tomić naglašavajući snažnu poslovnu inicijativu i suradnju s gospodarstvom. Upravljanje kvalitetom ostaje strateško područje rada Sveučilišta kao i međunarodna suradnja. Na planu međunarodne suradnje nastavit će se s snažnom internacionalizacijom sveučilišta, mobilnost studenata i nastavnika, internacionalizacija studijskih programa, partnerstvo preko međunarodnih istraživačkih projekata, jačanje mreže bilateralnih sporazuma i dr'', naveo je Tomić.

Dodao je kako će Sveučilište u Mostaru jačati i svoju društvenu ulogu kroz društvenu integraciju, snažno podupirati rad dislociranih centara u Srednjoj Bosni i Posavini, a težište će se staviti na povećavanje projekata na Sveučilištu u Mostaru.

Tomić je rekao kako studenti jesu i moraju biti partneri u donošenju odluka, izgradnji vizije i strateškog djelovanja.

''Studenski zbor sveučilišta bit će mjesto gdje će se ideje studenata razmatrati i takve u dijalogu s vodstvom sveučilišta i provoditi'', rekao je.

O visini školarina nitko nije govorio.

Kopirati
Drag cursor here to close