Zbog Centra za ovisnike

Ministarstvo prosvjete HNŽ-a podržava prosvjed roditelja

Pismo podrške Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K Vijeću roditelja O.Š. „Ilija Jakovljević“ Mostar povodom izmještanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar iz neposredne blizine spomenute osnovne škole.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 06. 2018. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pismo podrške Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽpodržalo je roditelje koji prosvjeduju zbog  izmještanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar.

''Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ ovim putem izražava podršku Vijeću roditelja O.Š. 'Ilija Jakovljević' u Mostaru, po pitanju njihovog stava o izmještanju Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar iz neposredne blizine spomenute osnovne škole'', napisali su iz ministarstva, napominjući kako su svjesni potrebe za postojanjem ovakvog oblika pomoći ovisnim osobama.

''Razumijemo potrebe Grada Mostara za izmještanjem navedenog Centra, međutim imamo na umu da postojanje ovakve ustanove u neposrednoj blizini osnovne škole, koju pohađaju maloljetni učenici, može biti problematičnog karaktera. Smatramo da škola, kao i njeno neposredno okruženje treba biti najsigurnije mjesto za učenike i nesmetano odvijanje odgojno-obrazovnog procesa'', naveli su iz Ministarstva.

Podsjetimo, roditelji će danas u 18 sati održati prosvjed, te su pozvali sve građane da ih podrže u nastojanju da djeci stvore primjerenije, sigurnije i sretnije okruženje.

Inače, Vijeće roditelja OŠ Ilije Jakovljevića smatra da je ova lokacija u potpunosti neprimjerena.

''Vijeće roditelja OŠ Ilije Jakovljevića ne osporava potrebu postojanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, cijeni napore Centra na prevenciji ovisnosti i ima razumijevanje za korisnike usluga Centra, ali smatramo da im nije mjesto u naselju koje ima tendenciju daljeg širenja i u kojem škola broji preko 600 učenika koji školsko dvorište, u nedostatku igrališta, dvorana i zelenih površina, koriste kao mjesto za igru i kada nema nastave, posebice u vrijeme raspusta'', napislai su ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close