Tko je nadležan?

Škola o Centru za ovisnike: Nije im ovdje mjesto

''Pozivamo sve roditelje i građane koji žele sigurno odrastanje djece u našem gradu da dolaskom na prosvjed i potpisivanjem peticije podrže stav Vijeća roditelja'', navedeno je u priopćenju.
Vijesti / Flash | 05. 06. 2018. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vijeće roditelja OŠ Ilije Jakovljevića ne osporava potrebu postojanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, cijeni napore Centra na prevenciji ovisnosti i ima razumijevanje za korisnike usluga Centra, ali smatramo da im nije mjesto u naselju koje ima tendenciju daljeg širenja i u kojem škola broji preko 600 učenika koji školsko dvorište, u nedostatku igrališta, dvorana i zelenih površina, koriste kao mjesto za igru i kada nema nastave, posebice u vrijeme raspusta'', priopćeno je iz O.Š. Ilije Jakovljevića.

Kako navode u priopćenju prosvjed će se održati u srijedu 6.6.2018. u 18:00 sati u dvorištu OŠ Ilije Jakovljevića.

''Pozivamo sve roditelje i građane koji žele sigurno odrastanje djece u našem gradu da dolaskom na prosvjed i potpisivanjem peticije podrže stav Vijeća roditelja'', navedeno je u priopćenju.

Navode i kako je Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti  već godinama smješteno u naselju Centar 3, od Osnovne škole Ilije Jakovljevića udaljeno oko 150 m.

''Stanovnici naselja Centar 2 i Centar 3 kao i Uprava škole su već u više navrata slali dopise nadležnim institucijama o problemima koje imaju sa korisnicima usluga Centra, od pronalaska različitih pribora za konzumiranje droga pa do problema sa ponašanjem. Na sve zahtjeve nadležne institucije su se oglušile. U ponedjeljak 4.6.2018. godine Vijeće roditelja OŠ Ilije Jakovljevića doznalo je da je Centar za liječenje ovisnosti privremeno izmješten sa svoje stalne lokacije u Centru III na lokaciju u neposrednoj blizini škole, nekih 20-tak metara udaljeno od ulaza u školsko dvorište'', navedeno je u priopćenju.

Također je navedeno kako je Vijeće sazvalo hitni sastanak na kojem je odlučeno da je takvo rješenje neprihvatljivo, te zahtijeva snažnu reakciju zajednice u kojoj se škola nalazi.

''Stoga je odlučilo organizirati mirni prosvjed građana protiv takve odluke gradskih vlasti. Stanari okolnih zgrada su odlučili priključiti se prosvjedima te su samoinicijativno pokrenuli potpisivanje peticije o dislociranju Centra na neku drugu, adekvatniju lokaciju, odnosno negdje izvan gusto napučenog gradskog naselja'', navedeno je u priopćenju kojeg smo dobili iz O.Š. Ilije Jakovljevića.

Podsjećamo, prosvjed građana i roditelja je podržala Udruga roditelja ''Naša djeca''.

Iz te udruge pozvali su sve građane Grada Mostara da ih podrže u njihovom nastojanju da se djeci tog grada stvori primjerenije i sigurnije okruženje, a ovisnicima primjeren centar koji će zadovoljiti njihove potrebe za stručnim i odgovarajućim liječenjem.

Kopirati
Drag cursor here to close