Mostar

Potpisan sporazum u suradnji između HAZU i Akademije tehničkih znanosti RH

Nakon potpisivanja sporazuma o suradnji, održan je okrugli stol pod nazivom "Suradnja znanosti i gospodarstva kao temelj jačanja konkurentnosti".
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 10. 2018. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sporazuma o suradnji između Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost u BiH i Akademije tehničkih znanosti Republike Hrvatske potpisan je, u srijedu 3. listopada, u  Mostaru.

Nakon potpisivanja sporazuma o suradnji, održan je okrugli stol pod nazivom "Suradnja znanosti  i gospodarstva kao temelj jačanja konkurentnosti".

''Danas već organizacijom ovog okruglog stola ispunjavamo jedan važan cilj suradnje“, kazao je Vladimir Androšec, predsjednik Akademije tehničkih znanosti Republike Hrvatske, dok je  Jakov Pehar, predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH, kazao kako je glavni preduvjet da oni koji rade u obrazovnom sustavu shvate potrebe tehnološkog razvoja.

Popisivanju je nazočio i hrvatski član predsjedništva Dragan Čović koji je kazao kako kreativnost i inovativnost u našem društvu moramo dići na razinu koja je primjerena onima s kojima se mi želimo vezati u integracijske procese.

''Treba nam kompententnost, prije svega onih koji danas prolaze kroz Sveučilište u Mostaru i nadam se da oni što danas vi imate ispred sebe, ova pomagala koja ste stavili ispred mene da budu dio veze i komunikacije s javnošću, za 10 godina to će izgledati potpuno drugačije. Danas to izgleda kao vrh tehnološki, to je dinamika kojom mi moramo promjeniti svijet, ne smijemo zaostati za našim okruženjem i zbog toga mi je drago da evo prva komunikacija ide preko RH a siguran sam da ovo što ste ih pitali o gospodarstvu, moramo na neki način nametnuti, to strateško komuniciranje mora postojati na toj razini komunikacije i onda moramo uspjeti. U svakom slučaju neka ovo bude jedan dobar pokretač procesa koji dolaze u BiH“, kazao je Čović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close