Pačići mali

Herceg o brojkama: 1000 torbi, 100.000 KM i 80 asistenata

Rekao je kako će ona zbog COVID-19 započeti u posebnim okolnostima, ''uz propise na koje nismo naviknuti, ali u brizi za svoje i zdravlje najbližih nemamo izbora, nego ih poštovati''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 09. 2020. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U vjeri kako će, unatoč svim poteškoćama, prvi dan nove školske godine zauzeti posebno mjesto u životu svakog učenika, svima vama, kao i učiteljima, nastavnicima i profesorima koji su svoj život posvetili ovom časnom pozivu, želim sretnu i uspješnu novu školsku godinu'', poručio je predsjednik Vlade HNŽ-a i zastupnik u županijskoj Skupštini Nevenko Herceg povodom nove školske godine.

Rekao je kako će ona zbog COVID-19 započeti u posebnim okolnostima, ''uz propise na koje nismo naviknuti, ali u brizi za svoje i zdravlje najbližih nemamo izbora, nego ih poštovati''.

''Zbog pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, dužni smo prilagoditi se svemu što nove okolnosti od nas traže, kako bismo osigurali najveću moguću zaštitu kako za sve učenike, tako i za cijelu našu zajednicu. Unatoč svemu, želim ostati optimist i vjerovati u to kako će uskoro doći do vraćanja naših života u normalne tijekove i kako ćemo ponovno živjeti onako kako smo naviknuli. Uz želje za sretan početak nove školske godine svim našim prvašićima, sretan početak nove školske godine na poseban način želim i djeci s poteškoćama u razvoju'', rekao je Herceg.

Naveo je kako je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije ''osigurala novčana sredstva za zapošljavanje odgovarajućeg stručnog kadra, odnosno 80 asistenata u nastavi, za svu djecu u osnovnom i srednjem obrazovanju''.

''Također, uz značajna ulaganja u obnovu školskih objekata, u pripremi ove školske godine usvojili smo organizacijske sheme, riješili tzv. tehnološki višak, osigurali sredstva za prijevoz učenika, nabavili 1000 kompleta torbi i školskog pribora, te izdvojili 100 tisuća KM za nabavu zaštitne i dezinfekcijske opreme za naše školske ustanove'', naveo je premijer i zastupnik Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close