Odustali?

Mlak drugi prosvjed studenata u Mostaru

Ovoga petka, unatoč najavama, pred mostarskim Rektoratom okupilo se jako malo studenata za razliku od prvog prosvjeda.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 11. 2020. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne želimo više šutjeti, želimo svoja prava. Nitko ne poštuje naša prava. Nadam se da će se nakon ovih prosvjeda nešto postići. Želimo razgovarati, borimo se s visokim školarinama i online predavanjima i nije nam lako u ovoj situaciji'', rekla je Lea Galić organizatorica studentskih prosvjeda u Mostaru.

No, ovoga petka, unatoč najavama, pred mostarskim Rektoratom okupilo se jako malo studenata za razliku od prvog prosvjeda. Navodno, zbog poštivanja epidemioloških mjera.

Foto: Bljesak.info / Studenti pred Rektoratom

''Današnji prosvjedi su isti kao i prošli, s ciljem se borimo za studenska prava. Ne želimo više šutjeti, želimo svoja studenska prava. Mi smo ovdje kako bi podržali i ostale studente da dignu glas, da se pobune i da slobodno djeluju, s obzirom da nitko ne poštuje studenska prava'', ustvrdila je Galić.

Istaknula je kako vjeruje da će ovi prosvjedi uroditi plodom.

Student Dario Hrkać poručio je kako ovaj put traže i rektorovu ostavku.

''Tražimo rektorovu ostavku zbog neodržavanja zahtjeva studenata i diskriminacije studenata po pitanju političkog opredjeljenja, što nas je nazvao politikantima i cijeli prosvjed nazvao politikom'', naglasio je Hrkać.

Mostarski studenti u petak u podne pokrenuli su nove prosvjede zbog provođenja on-line nastave i cijena školarina. Još uvijek traže da im se netko iz vodstva Sveučilišta javi.

Traži se i ostavka - Mlak drugi prosvjed studenata u Mostaru

Foto: Bljesak.info / Traži se i ostavka

Podsjećamo, mostarski studenti traže da se nastava odvija po normalnom modelu, da Sveučilište djeluje transparentnije, da se digitaliziraju referade kao i da se smanje cijene školarina.

Iz Rektorata im za sada nije odgovoreno osim što je putem priopćenja poručeno kako je on-line nastava rješenje koje odgovara epidemiološkim mjerama. O visini školarina, nisu se oglašavali.

Foto: Bljesak.info / Ekipa prosvjednika

Sudeći po odzivu studenata ovoga puta, koji se pravda epidemiološkim mjerama, čini se kako su studenti odustali od bunta.

Napomenimo, ovoga puta studente nitko nije snimao s terase zgrade Rektorata.

Kopirati
Drag cursor here to close