Prava

Digli se studenti u Sarajevu

Vijesti / Flash | 04. 11. 2020. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu održali su prosvjednu šetnju od Fakulteta k zgradi Vlade Kantona Sarajevo, te do Rektorata Univerziteta, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo uvjetima studiranja.


Pojavili su se u bijelim mantilima sa porukama: "Tko će sutra da nas liječi?", "Tražimo ponovno uspostavljanje nastave", "Trebamo li podršku tražiti u drugim zemljama?" i "Borba za studentska prava".

Studenti traže da se održava praktična nastava na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za sve studente medicinske struke, kao i da se održava nastava za studente Stomatološkog, Farmaceutskog i Fakulteta zdravstvenih studija na predmetima za koje su odgovorni profesori Medicinskog fakulteta.

Osim toga, traže financiranje školarina najboljih studenata od Vlade Kantona i smanjenje troškova školarine za akademsku 2020/2021. godinu.

Protestnu šetnju organizirali su uz poštovanje epidemioloških mjera i bez zaustavljanja prometa, prenose sarajevski mediji.

U četvrtak prosvjede organiziraju studenti Fakulteta zdravstvenih studija, a u petak, 6. studenog, prosvjedovat  studenti Farmaceutskog fakulteta.

Kopirati
Drag cursor here to close