Vijeće mladih

Simulira se rad parlamenta u Mostaru

Prijavljeni sudionici bit će podijeljeni u 3 tima koji će predstavljati političke subjekte, od kojih nitko neće imati parlamentarnu većinu
Sci-Tech / Flash | 23. 06. 2020. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće mladih Grada Mostara (VMGM), u sklopu projekta podržanog od strane Grada Mostara putem Javnog poziva, odnosno Granta za mlade, organizira simulaciju rada parlamenta.

Simulacija je zamišljena na način da mogu sudjelovati svi zainteresirani koji imaju između 16 i 30 godina, a tema rasprave bit će Zakon o mladima Federacije BiH, priopćeno je u utorak iz VMGM-a.

Prijavljeni sudionici bit će podijeljeni u 3 tima koji će predstavljati političke subjekte, od kojih nitko neće imati parlamentarnu većinu, te će pregovaračkim sposobnostima i diskusijama sklapati "koaliciju" potrebnu za podržavanje eventualnih amandmana na sam Zakon.

''Cijenimo kako je od izuzetne važnosti da se mladima našeg grada na jedan zanimljiv, ali i edukativan način prikažu mogućnosti, prava i obaveze zagarantirane Zakonom o mladima'', poručuju organizatori.

Pozivaju sve zainteresirani između 16 i 30 godina da se prijave putem obrasca do 10.07. 2020.godine.

''Očekujemo vas, da zajedno diskutiramo o Zakonu o mladima i simuliramo rad parlamenta, a raduje nas činjenica da će građani Grada Mostara, uključujući i mlade imati priliku glasati na lokalnim izborima, nakon 12 godina'', priopćeno je iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close