Lova

Što je s mostarskim džepovima?!

Pokušavali smo doći do komentara iz mostarske Gradske uprave, ali se tijekom jutra nitko nije javljao na naše pozive.
Gospodarstvo / Novac | 22. 02. 2019. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarci još ne znaju koliki će biti ovogodišnji proračun, jer o tome gradske vlasti šute, objavio je Dnevni avaz podsjećajući kako su se usvajanjem dopune Zakona o proračunu Federacije BiH stekli preduvjeti za donošenje proračuna Grada Mostara.


Javna rasprava je trebala, prema navodima gradonačelnika Ljube Bešlića, biti održana početkom mjeseca, a neslužbeno se doznaje kako bi proračun trebao već osvanuti na internetskim stranicama Grada, a da će se javna rasprava održati 28. veljače.

Pokušavali smo doći do komentara iz mostarske Gradske uprave, ali se tijekom jutra nitko nije javljao na naše pozive.

Marin Bago iz Mreže NVO Naše društvo kaže kako je javna rasprava trebala biti održana koncem prošle godine, ali da je sve to preskočeno i da građani nemaju informacija.

''Dakle, na djelu je ponižavajući odnos gradskih vlasti prema građanima. Oni, jednostavno, ne osjećaju nikakvu odgovornost ni prema ljudima, a ni zakonu. Krajnje je vrijeme da podnesu ostavke, da budu suspendirani neka ih netko, jednostavno, odvede! Jer, pitanije je koga oni predstavljaju, kao što je i pitanje zbog čega Mostar ovoliko godina nema izbore'', kaže Bago za Avaz.

Podsjećamo, Bago i njegova udruga najavili su tužbe protiv odgovornih u Gradu zbog netransparentnog trošenja novca za komunalne djelatnosti, ali se grad ogradio tako što je rekao kako je to projekt nekih strančica te uzvratio istragom dokumentacije koju Bago predstavlja javnosti.

Inače, od 2012. godine gradski proračun donosi gradonačelnik, uz potpis i suglasnost načelnika Odjela za financije, a potvrđuje ga Federalni parlament, s obzirom na da Mostar još od tada nema zakonodavnu vlast.

Kopirati
Drag cursor here to close