Otkrivanje Corone

VIDEO Kako izgleda samotestiranje brzim testovima iz trgovine?

Testiranje pomoću testova iz Aldija se obavlja pomoću uzorka iz nosa.
Lifestyle / Zdravlje | 07. 03. 2021. u 14:04 Bljesak.info
Testiranje uz pomoć brzog testa na Coronu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Njemačkoj je u supermarketima počela prodaja brzih testova za otkrivanje Corona virusa. Brze testove prvi je u prodaju pustio trgovački lanac Aldi. Testovi u Aldiju, po cijeni od 25 eura, rasprodali su se u rekordnom roku.

Testiranje pomoću testova iz Aldija se obavlja uzimajući uzorak iz nosa. Nakon što uzmete uzorak iz obje nosnice, štapić kojim ste uzeli uzorak promiješate s tekućinom koja je došla u pakiranju.

Zatim tri kapi te tekućine ukapate u otvor na testu i čekate rezultat 15 minuta.

Nakon 15 minuta ako se pojavi jedna crtica vi ste negativni, a ako se pojave dvije crtice pozitivni ste na Coronu. Nakon pozitivnog rezultata preporučuje se ponovno testiranje PCR testom.


Različiti testovi

Na njemačkom tržištu samotestiranje se može obaviti i testovima za koje treba uzeti samo uzorak iz usta. Štapićem je potrebno uzeti uzorak iz usta, zatim je potrebno taj uzorak pomiješati s tekućinom. Tekućinu također treba ukapati na test i sačekati rezultate 15 minuta.

Osim testova za koje se uzima uzorak iz nosa i usta, dostupni su i testovi za koje se uzima uzorak iz pljuvačke.


Besplatni testovi

Prodaja brzih testova trebala bi uskoro početi i u drugim trgovačkim lancima poput Lidl-a, Edeke i Rewe. Lanci drogerija Rossmann i dm žele započeti prodaju sljedeći utorak.

Prema dm-u, testovi bi u trgovinama trebali biti dostupni najranije od 9. ožujka. Brze testove žele prodavati i ljekarne. Savezne pokrajine u Njemačkoj žele ponuditi svim građanima besplatne testove.

Naime, kako je odlučeno svi građani bi trebali dobiti po jedan besplatni test tjedno. Međutim, niti jedna pokrajina nema na raspolaganju toliko testova, stoga je uspostavljena radna skupina za rješenje ovog problema. Navodno će građani prve besplatne testove dobiti u travnju.

Kopirati
Drag cursor here to close