Na kasi

Njemačka: U supermarketima će se prodavati brzi testovi na Coronu

Objavljeno je kako će testovi biti prvo dostupni u trgovačkom lancu Aldi.
Vijesti / Svijet | 04. 03. 2021. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U njemačkom trgovačkom lancu Aldi u subotu počinje prodaja brzih testova za otkrivanje Corona virusa, javljaju njemački mediji.

Testovi za samotestiranje su proizvedeni u Njemačkoj i mogu se kupiti na blagajnama.

Kako je navedeno količina testova je ograničena, pa će se prodavati jedno pakovanje testa po osobi.

Svi žele prodavati testove

Testovi će koštati 25 eura, a jedno pakiranje sadrži 5 testova. Rezultat bi trebao biti dostupan 15 minuta od uzimanja uzorka, a navodno je stopa točnosti 96 posto.

Prodaja brzih testova trebala bi uskoro početi i u drugim trgovačkim lancima poput Lidl-a, Edeke i Rewe.  Lanci drogerija Rossmann i dm žele započeti prodaju sljedeći utorak.

Prema dm-u, testovi bi u trgovinama trebali biti dostupni najranije od 9. ožujka. Brze testove žele prodavati i ljekarne.

Besplatni testovi za građane

Savezne pokrajine u Njemačkoj žele ponuditi svim građanima besplatne testove. Naime, kako je odlučeno svi građani bi trebali dobiti po jedan besplatni test tjedno.

Međutim, niti jedna pokrajina nema na raspolaganju toliko testova, stoga je uspostavljena radna skupina za rješenje ovog problema. Navodno će građani prve besplatne testove dobiti u travnju.

 
 
 
Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

Ein Beitrag geteilt von BILD (@bild)

U Njemačkoj je lockdown produžen do 28. ožujka, a od 8. ožujka dostupno je osobe imaju više kontakta. Tog datuma trebali bi početi i s radom trgovine koje se bave prodajom cvijeće i proizvoda za vrt, kao i knjižare.

Prethodno su 1. ožujka s radom počeli frizerski saloni, a omogućen je i rad autoškolama. Prije toga su otvorene škole i vrtići.

Kafići zatvoreni

Njemačka je u strožem lockdownu već mjesecima. Kafići, restorani, kao i trgovine odjećom još su zatvorene, a obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Aktivno se provodi cijepljenje protiv corona virusa. Dosad je ukupno sve doze cjepiva primilo oko dva milijuna stanovnika, te ih je otprilike isto toliko primilo prvu dozu cjepiva.

Cijepljenje je na dobrovoljnoj bazi, a prvenstveno se cijepe starije osobe. Najavljena je mogućnost cijepljenja svih školskih djelatnika.

Kopirati
Drag cursor here to close