Zdravstveno osiguranje

HNŽ: Markica 20 KM, elektronska zdravstvena iskaznica 1 KM

Elektronska zdravstvena iskaznica će koštati jednu marku, dok će cijena premije osiguranja iznositi 20 KM.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 11. 2018. u 14:31 Bljesak.info
Kopirati

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije je na sjednici Upravnog vijeća zavoda donijelo odluku da visina premije osiguranja (markice) za 2019. godinu ostaje 20 KM po osiguranoj osobi. Elektronska zdravstvena iskaznica će koštati jednu marku.

''Među usvojenim odlukama je Odluka o visini cijene elektronske zdravstvene iskaznice i Odluka o visini premije osiguranja (markice) za 2019. godinu, sukladno kojoj cijena premije, kao i ranijih godina, ostaje 20 KM po osiguranoj osobi s tim da su plaćanja iste, odnosno osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite oslobođena djeca do navršene 18-te godine života'', navedeno je u priopćenju ZZO HNŽ-a.

Odlukom o visini cijene elektronske zdravstvene iskaznice članovi Vijeća su, po prijedlogu Stručne službe Zavoda, odlučili kako će cijena elektronske zdravstvene iskaznice biti 1 KM koliko košta i papirnata zdravstvena iskaznica.

Pored obrazloženja rukovoditelja Sektora za informacijske tehnologije, Senadina Čatrnje, direktor Bošnjak članovima Vijeća dao je dodatne informacije vezane za e-iskaznicu i  razloge zbog kojih Zavod predlaže da cijena koštanja iste bude 1 KM kazavši:“

Uvažavajući ekonomske i socijalne prilike naših osiguranika odlučili smo predložiti vam da cijena e-iskaznice za osiguranike bude 1 KM, a razliku troškova izrade od 1,64 KM preuzeti će Zavod. Nama je cilj, kada e-iskaznica uđe u primjenu, da se najveći broj osiguranika odluči upravo za elektronsku zdravstvenu iskaznicu umjesto papirnate. E-iskaznica osiguranicima donosi niz benefita među kojima je i prestanak potrebe odlaska osiguranika u područne urede Zavoda zbog ovjere jer će e-iskaznice imati elektronsku ovjeru evidentiranu u Integriranom zdravstvenom informacijskom sustavu (IZIS). Osim što je e-iskaznica pogodnost za osiguranike ona nosi benefite i za zdravstvene ustanove i za Zavod“.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.