Po čijem naputku i kojem redosljedu?

Preko reda - Cijepe se članovi Kriznog stožera u HNŽ-u koji nisu prioritet?!

Po čijem naputku i po kojem redoslijedu su se članovi Kriznog stožera cijepili?
Lifestyle / Zdravlje | 05. 04. 2021. u 11:34 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Hercegovačko-neretvanske županije cijepili su se protiv koronavirusa iako nisu u prioritetima za cjepivo.

Naime, pomoćnica ministra zdravstva Gorana Opsenice, Branka Bošković, potvrdila nam je da su se članovi Stožera cijepili.

Pomoćnicu ministra kontaktirali smo u petak, te nam je prvo kazala kako se nije cijepila, ali da to planira. No, kada smo rekli da imamo čvrsta saznanja, pomoćnica je rekla kako su se iz Kriznog stožera ipak cijepili, te da to nije sporno.

Članovi Kriznog stožera, kazala je cijepili su se kod dr. Kapetanovića, ali ''preko Zavoda za javno zdravstvo''. Koje cjepivo su dobili, ne zna jer ''napismeno nisu dobili ništa''.

Glasnogovornik Kriznog stožera Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi Pero Pavlović nam je kazao kako su članovi Kriznog stožera u istom položaju kao i ostali građani.

"Članovi kriznog stožera Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi su u istom položaju kao i ostali građani u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Na njih se primjenjuje lista prioriteta kao i za sve ostale, pa ako je netko od članova kriznog stožera djelatnik zdravstvene ustanove, onda će u skladu s utvrđenom listom prioritetu biti i cijepljen'', kazao je Pavlović.

Direktora Zavoda za javno zdravstvo u HNŽ-u Nermina Avdića u petak smo pokušali kontaktirati nekoliko puta na mobilni telefon, no na naše pozive nije uzvratio. A slušalica je ''ostala gluha'' i jutros.

No i dalje ostaje pitanje po čijem naputku i po kojem redoslijedu su se članovi kriznog stožera cijepili, budući da, kako iz samog stožera tvrde, spadaju u red ''ostalih građana'' koji nisu prioritet a i nemaju izravan kontakt s oboljelima.

Kopirati
Drag cursor here to close