Lord Emir

Šprdnja s novim lordom u BiH

''Radi li se o fikcijskoj tituli tipa Lord Voldemort (onaj čije se ime ne spominje a dio je priča o čarobnjaku Harry Potteru), ili Lord Vader (rođen kao Anakin Skywalker u sagi Star Wars)'', stoji u pismu britanskom veleposlanstvu.
Lifestyle / Zabava | 31. 01. 2020. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''S obzirom na to da mi u Bosni i Hecegovini živimo izloženi raznim medijskim plasiranjima od strane partija i pojedinaca, koja su vrlo često neistinita i pravno neutemeljena, molim Vas da nam Vi, u ime Njezinog Veličanstva Kraljice Elizabeth II i u ime Vaše cijenjene države odgovorite na medijski objavu da je gospodin Emir Hadžihafizbegović postao Lord'', piše u pismu redatelj Ahmed Imamović povodom objave vijesti da je bh glumac postao lord.

''Vaša ekselencijo, molim vas da nam odgovorite koji je status Lordovske titule dodijeljen uvaženom gospodinu Emiru Hadžihafizbegoviću. Radi li se ovdje o tituli iza koje stoji neka titula Njezinog Veličanstva Elizabeth II i titule koja se odnosi na britansko plemstvo? Ili se radi o fikcijskoj tituli tipa Lord Voldemort (onaj čije se ime ne spominje a dio je priča o čarobnjaku Harry Potteru), ili Lord Vader (rođen kao Anakin Skywalker u sagi Star Wars)? Poštovani ambasadore, možda će vam se ovaj moj upit učiniti čudnim, ali bitno je da nam Vi date odgovor, jer mi ovdje predugo plačemo, pa želimo saznati da li je titula koju je dobio gospodin Hadžihafizbegović razlog za smijeh i veselje u BiH?'', navodi Imamović.

S druge strane, pojedini mediji objavili su kako kako bi Hadžihafizbegović mogao doživjeti razočarenje. Naime, u Engleskoj se titula lorda može kupiti na internetu. Postoji čitav niz specijaliziranih web stranica koje prodaju titule lorda za nešto manje od 100 KM.

Također, uz kupljenu titulu dobio je i simbolično vlasništvo nad posjedom, odnosno malim komadom zemljišta (obično manje od pola metra četvornog). Također, s tim posjedom nije ovlašten raditi bilo što.

Inače, bilo tko se u Engleskoj može nazivati kako god želi. Tako vam u Engleskoj nitko neće zabraniti da se nazivate ''Gospodarom Svemira'', ako time ne pričinjavate štetu drugima. Također, legalno je takve titule i prodavati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close