Emir od Bosne

Emir Hadžihafizbegović postao britanski lord?!

Lifestyle / Zabava | 31. 01. 2020. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Klix / Lord

''Prije sedam dana iz Engleske mi je stiglo neobično i potpuno fascinantno pismo, kao i kompletna dokumentacija o poklanjanju jednog dijela zemlje u Engleskoj, točnije na zapadnoj obali pored jezera Coniston i stjecanju titule engleskog lorda'', rekao je za Klix glumac Emir Hadžihafizbegović.

Kaže kako je obitelj, koja mu je poklonila zemlju u Engleskoj, izrazila je želju da ostane anonimna.

''Mogu samo reći da se radi o Bosancima koji dugo žive u Londonu i koji su me ovim činom potpuno šokirali'', kaže Hadžihafizbegović.

U svom dugom pismu, pored svih administrativnih i katastarskih papira koje su mu poslali, kao razlog za ovakav poklon i čast naveli su da su poštovatelji njegovog lika i djela te da mu na ovaj način žele iskazati počast, tvrdi ovaj glumac.

"Mogu samo reći da je ovo stvar koja se čovjeku rijetko dešava u životu. Imati svoj posjed u Engleskoj, kao i titulu lord, zaista je nešto što čovjeka čini sretnim", rekao je za Klix.

U narednih mjesec dana dogovorio je susret u Londonu s članovima te obitelji.

''Svu dokumentaciju sam preveo i notarski ovjerio ovdje u Sarajevu. Ono što je zanimljivo, od sada će mi u putovnici, pored imena i prezimena, stajati i počasna titula lord. Obitelj koja mi je ovo poklonila na ljeto će doći u Sarajevo i bit će moji gosti na Sarajevo Film Festivalu'', kazao je Hadžihafizbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close