Dan tradicionalne porodice

Kulanić: Šaljemo vrijednu poruku da je obitelj temelj bh. društva

PR manifestacije 'Dan tradicionalne porodice' Ahmed Kulanić u izjavi za novinare na početku skupa poslao je 'dostojanstvenu poruku da posvetimo pažnju obitelji, da društvo treba da vrjednuje obitelj i obiteljske vrijednosti.'
Lifestyle / Obitelj | 07. 09. 2019. u 15:23 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana 'Svjetlo' započelo su šetnju od Vječne vatre do zgrade Parlamenta BiH u Sarajevu da bi iskazali važnost očuvanja tradicionalne obitelji, dan prije Povorke ponosa - skupa na kojem će se u nedjelju u centru grada promovirati i tražiti prava za LGBT osobe u našoj državi.

PR manifestacije 'Dan tradicionalne porodice' Ahmed Kulanić u izjavi za novinare na početku skupa poslao je 'dostojanstvenu poruku da posvetimo pažnju obitelji, da društvo treba da vrjednuje obitelj i obiteljske vrijednosti.'

"Ključna poruka je da mi vrednujemo obitelj, utemeljenu na braku između muškarca i žene. Fokusiranjem na obitelj i pričom o tradicionalnom konceptu obitelji odašiljemo drugu poruku u odnosu na skup koji je najavljen za sutra. Ne možemo i nismo tu da zabranimo bilo čije demokratsko pravo da šeta i iskazuje mišljenje, ali jesmo da zamolimo sve nivoe vlasti, vladine i nevladine organizacija da posvetimo dodatnu pažnju obitelji", poručio je.

Precizira da 'svoju manifestaciju završavaju danas, mirnom šetnjom i obraćanjem na Trgu Bosne i Hercegovine'.

Foto: Bljesak.info / Dan tradicionalne porodice

"Šaljemo vrijednu poruku da je obitelj temelj društva. Od sutra će nas se moći pratiti putem web portala porodica.ba - naglasio je.

Apelirao je da 'sve protekne mirno i dostojanstveno, onako kako priliči bh. tradiciji'. Dio manifestacije su i transparenti te baloni, rozi i plavi. Manifestaciju prate mjere sigurnosti.

Sarajevska policija ranije je priopćila da poduzima sve neophodne mjere da bi protekla u redu i miru tri javna skupa, najavljena za ovaj vikend u centru grada.

Današnji skup "Dan tradicionalne porodice' organizatora UG Svjetlo obuhvata šetnju, od Vječne vatre do Marijin Dvora. Za nedjelju, 8. rujna najavljen je skup, u organizaciji Udruženja Inicijativa Iskorak (od 10 do 11.30 sati), kao vid iskazivanja protivljenja promoviranju LGBTIQ ideja a bit će realiziran na lokalitetu parka Ciglane, od ulice Alipašina do ulice Sutjeska.

Treći javni skup pod nazivom "Ima izać", prva bh. parada ponosa također je planiran za nedjelju, 8. rujna, a sudionici povorke će šetati od Vječne vatre u Titovoj ulici do Trga BiH na Marijin Dvoru od 12 do 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close