Bolje nego inače

Dolaze neočekivani gosti? Ovo su savjeti kako da kuća izgleda vrlo čisto

Evo što trebate očistiti u svakoj od prostorija u kući kako bi se činilo da je čišća nego što je.
Lifestyle / Flash | 31. 12. 2019. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neočekivano vam dolaze gosti na novogodišnji doček, a kuća vam je u potpunom kaosu? Imate samo nekoliko minuta srediti što se srediti može, a ne znate odakle početi? Ako se budete pridržavali nekoliko savjeta za čišćenje kuće, vidjet ćete da nema razloga za paniku, piše NBC News.

Evo što trebate očistiti u svakoj od prostorija u kući kako bi se činilo da je čišća nego što je.

  1. Gdje početi?

Počnite od mjesta na kojem ćete s gostima provesti najviše vremena. I ne brinite o mjestima koja se ne mogu vidjeti. Ako je iznenadni „upad“ u pitanju, možete samo zatvoriti vrata spavaće sobe. Ali ako se radi o nekome tko bi mogao zaći tamo, trebali biste se pobrinuti i za nju, prenosi Index.hr.

  1. Kuhinja

Često je kuhinja prostorno povezana s mjestom u kojem gosti najviše borave, pa je, za početak, najvažnije obrisati sve površine. Prljavo suđe sakrijte, jer nemate vremena baviti se njime, ili ga stavite u perilicu posuđa, ako je imate.

  1. Dnevna soba i blagovaonica

Ako očistite sve površine, imat ćete osjećaj kao da je cijela prostorija čista. Obrišite stolić za kavu i ostale stolove u dnevnoj sobi, kao i cijeli blagovaonički stol. Za to vam neće trebati više od 15 minuta dobrog ribanja. Usisavanje, osim ako nije alarmantno stanje, možete preskočiti.

  1. Kupaonica

Kupaonicu biste trebali srediti malo detaljnije, jer nikad se ne zna tko će sve ući u nju. Ljudi su inače skloni razgledavati sve u tuđim kupaonicama, to je jednostavno u ljudskoj prirodi, pa biste se trebali najviše pobrinuti za ova četiri zida i sve što je u njihovim okvirima. Brzo očistite WC školjku, obrišite sve površine u kupaonici kako biste skinuli prašinu, a na kraju obrišite pod. Navucite zavjesu preko tuša, jer nemate dovoljno vremena za detaljno ribanje.

  1. Predsoblje

Vaši posjetitelji će kad dođu prvo vidjeti predsoblje. Izađite iz kuće i uđite u nju kako biste vidjeli što gostima može upasti u oči dok su u predsoblju. I tu trebate obrisati sve površine, a ako je potrebno i uključiti usisivač i usisati samo predsoblje – ne trebate produživati s njim k ostalim sobama, jer je prvi dojam najvažniji.

  1. Spavaća soba

Ako znate da će gosti ući u spavaću sobu, prvo sklonite razbacane stvari ako ih ima. Nakon toga obavezno namjestite i zategnite krevet i obrišite površine krpom. Soba će izgledati kao da je stalno vrhunski održavate.

  1. Upotrijebite osvježivač zraka

Čak i ako sve prethodno niste stigli obaviti kako treba, osvježivač zraka će to prikriti. Trik je u tome što mozak ima jake asocijacije u vezi s mirisom, pa ako prostor u kojem se vaš gost nalazi odiše svježinom, može se dogoditi da vam posjetitelj ne nađe nijednu manu u održavanju kuće, naročito ako se zadrži samo nekoliko minuta, prenosi Index.

  1. Bonus trik

Ako vam se poslije svega što ste napravili i dalje čini da kuća nije ni blizu čista koliko bi trebala biti, izvadite čiste ručnike u kupaonici kako biste joj osvježili izgled, a isto učinite i s krpama u kuhinji. Na te stvari posjetitelj će prije obratiti pažnju i onda neće dalje njuškati tražeći vam greške.

  1. Ne izgovarajte rečenicu „Oprosti zbog nereda“

Vjerojatno ste to i čuli i izgovorili milijun puta, ali to nije dobro. To gostima samo usmjerava pažnju na ono što ne valja i tako lakše primjećuju vaše propuste.

Kopirati
Drag cursor here to close