Mitropolit Hrizostom

SPC prekida suradnju s kardinalom Puljićem?!

''Nema više ni molitvenih osmina za jedinstvo kršćana, niti bilo kakvih drugih odnosa", poručio je mitropolit Hrizostom.
Kultura / Vjera | 11. 05. 2020. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Mitropolije dabrobosanske poručili su da se "dovođenjem Bleiburga" u Sarajevo trajno zatvaraju vrata suradnje i svih odnosa ove mitropolije s Nadbiskupijom vrhbosanskom, te osobno njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma s kardinalom Vinkom Puljićem, piše Srna.

Mitropolit Hrizostom rekao je Srni da se u Mitropoliji osjećaju izdano i da im je žao.

''Nadali smo se da možemo krenuti putem zajedništva. Kako ići zajedno? Ja na Stari Brod na Drini da plačem i oplakujem žrtve (Jure) Francetića, a kardinal dovodi Bleiburg u Sarajevo. E, pa to ne ide zajedno! Nema više ni molitvenih osmina za jedinstvo kršćana, niti bilo kakvih drugih odnosa", poručio je mitropolit Hrizostom.

Povodom najave da će 16. svibnja kardinal Vinko Puljić u sarajevskoj katedrali predvoditi misu za ubijene u Bleiburgu, mitropolit dabrobosanski Hrizostom je istaknuo da je to krajnje zabrinjavajuće.

''Misa nije služena na Uskrs, a, gle, za Bleiburg može i treba. Izvitoperene vrijednosti! Zar je ovo moguće u jednoj crkvi?", upitao je mitropolit dabrobosanski.

Dodao je kako ne razumije čemu služi "dovođenje Bleiburga" u Sarajevo.

"Dobru? Ne! Zlu, bojimo se!", naveo je mitropolit Hrizostom.

Kardinal Puljić rekao je ranije da su mu biskupi dvije biskupske konferencije dali mandat da predvodi komemoraciju za žrtve bleiburškog križnog puta, kao i svih drugih žrtava rata, što je i prihvatio.

Kopirati
Drag cursor here to close