Molitva za domovinu

Molitveni pohod na Bobovcu: Misu predvodio kardinal Puljić

Ovo je već šesnaesti molitveni pohod pokrenut na poticaj kardinala Puljića u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. godine s ciljem ujedinjenja u molitvi
Kultura / Vjera | 21. 10. 2017. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u subotu je predvodio misno slavlje na Bobovcu u središnjoj Bosni, nekadašnjem sjedištu bosanskih kraljeva gdje se na molitvenom pohodu za Bosnu i Hercegovinu okupio veliki broj katoličkih vjernika.

Misno su slavlje koncelebrirali hrvatski vojni biskup monsinjor Jure Bogdan te monsinjor Matej Jakopič, slovenski vojni vikar. U hrvatskom je izaslanstvu bilo pet vojnih kapelana, a s njima su na Bobovac kod Kraljeve Sutjeske pristigli i pripadnici Počasne zaštitne bojne Hrvatske vojske u svojim povijesnim odorama.

Molitveni je pohod okupio stotine pripadnika oružanih snaga BiH i policije kao i pripadnike vojnih snaga Europske unije u BiH (EUFOR) koje je predvodio njihov zapovjednik austrijski general Anton Waldner.

n"Zahvaljujemo Bogu za dar domovine i molimo za njezinu stabilnost i sretniju budućnost", moto je ovogodišnjega okupljanja na koji je u subotu podsjetio kardinal Puljić. Posebnu molitvu uputio je za vjernike laike koji obnašaju odgovorne dužnosti da svojim postupcima i djelima sačuvaju istinski katolički vjernički identitet, ali istodobno rade za dobrobit svih ljudi.

Bosanskohercegovački vojni biskup monsinjor Tomo Vukšić u pozdravnoj je riječi pred okupljenim vjerničkim mnoštvom podsjetio kako je mir najveća vrijednost za koju se valja neumorno zalagati, te je pozvao na molitvu za mir, izvjestila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close