Priča o borbi

U Sarajevu promovirana knjiga ''Huzur'' Martine Mlinarević

Martina Mlinarević je jedna od najpoznatijih autorica i novinarki u regiji a u proteklih deset godina aktivno surađuje sa mnogo vodećih televizijskih, internet i printanih medija.
Kultura / Knjige | 29. 11. 2018. u 22:58 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Martina Mlinarević je održala promociju knjige "Huzur" u sklopu sajma "Knjige u nišama" u prepunoj prostoriji BKC-a. Uz nju su govorili i profesor Nerzuk Ćurak i pjesnik Mile Stojić, a pljesak za njih troje se jedva stišavao.

Martina Mlinarević je jedna od najpoznatijih autorica i novinarki u regiji a u proteklih deset godina aktivno surađuje sa mnogo vodećih televizijskih, internet i printanih medija.

Njena knjiga "Huzur" donosi priču o borbi, suočavanju sa najtežim ljudskim strahovima, radosti i miru kao i konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju.

Mile Stojić je rekao da Martininu knjigu osjeća vrlo bliskom sebi jer se ona obraća neposrednoj stvarnosti, te da se Martina odavno buni protiv nepravde u kojoj njena generacija živi, piše Klix.ba.

"Njena knjiga daje odgovor na brojne izazove, osvrće se na klerikalizam, nepravdu u lijepoj državi u kojoj živimo, prepričavajući ličnu traumu", rekao je Stojić

Profesor Ćurak je rekao da njena knjiga nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, te da samo hrabri mogu pisati o karcinomu kroz svoje herojstvo.

"Ovako se ogoliti, vrlo malo ljudi smije i zna to učiniti. Svoju priču je univerzalizirala. Stvorila je snažnu vezu između sebe i čitatelja", rekao je Ćurak.

Martina je za Mileta i Nerzuka rekla da su oni njeni uzori u svemu te da je Mile njen omiljeni pisac.

"Radila sam prvi kontrolni ultrazvuk, nema recidiva u lokalnoj bolesti te je to razlog više da se bolje osjećam danas", rekla je Martina dodavši da je Facebook njena platforma preko koje aktivno komunicira sa svijetom te kako su njeni statusi postali njena knjiga.

Kopirati
Drag cursor here to close