Nije utješna nagrada

Vlada KS imenovala Ivanu Marić za v. d. predsjednice Nadzornog odbora javne ustanove

Ivana Marić na svom Facebook profilu napisala kako se želi zahvaliti Faktoru na muštuluku.
Kultura / Kazalište | 01. 04. 2021. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je neovisnu analitičarku Ivanu Mariću za vršiteljicu dužnosti predsjednice Nadzornog odbora Javne ustanove Kamerni teatar '55, piše Faktor.ba.

Marić će na ovoj funkciji biti do kraja mandata imenovanih v. d. Nadzornog odbora.

''Prilika je ovo da se Naša stranka, Narod i pravda i SDP oduže Marić jer nije ušla u izbor za dogradonačelnicu Sarajeva, a nakon reakcija javnosti na njene izjave o nazivu Bošnjaci, tačnije da su "Bošnjaci sebi izmislili ime da ne bi bili samo muslimani"'', napisao je Faktor.

Ivana Marić na svom Facebook profilu napisala kako se želi zahvaliti Faktoru na muštuluku.

''Dobila sam informaciju da je Vlada KS potvrdila moj izbor za predsjednicu NO Kamenog teatra ali još uvijek nisam dobila zvaničnu potvrdu pa zbog toga to nisam ni spominjala. Ja ipak nemam tako dobre veze kao osobe i mediji iz SDA okruženja. Žao mi je što ih ponovo moram demantovati. Naime, na ovu poziciju me nisu kandidovale stranke četvorke već nezavisni kandidat Damir Marjanovic. Damir je moj dugogodišnji prijatelj koji mi je ovo ponudio znajući koliki sam zaljubljenik i promotor pozorišta, a posebno Kamernog teatra. Dakle, ne radi se ni o kakvoj utješnoj nagradi niti o mom "uhljebljavanju", jer meni ne treba ni jedno ni drugo'', napisala je Marić.

Iskustvo sa kandidaturom za dogradonačelnicu Sarajeva i sve što se ogađalo oko toga, kaže Marić, za nju je bilo neprocjenjivo. Na kraju je, kaže, sve ispalo baš onako kako treba.

''Pored toga, ja imam posao od kojeg kako lijepo živim pa sam stoga Damiru odmah rekla da ću honorar koji budem dobijala za tu poziciju uplaćivati u humanitarne svrhe. Prvi honorar ću odmah uplatiti za tri sestre iz Bihaća, koje su žrtve nasilja u porodici i kojima će taj novac mnogo više značiti. Funkciju predsjednice NO Kamernog teatra sam bez razmišljanja prihvatila je će mi biti čast i zadovoljstvo da dam mali doprinos daljnjim uspjesima Kamernog teatra. Radujem se suradnji s ostalim članovima uprave i uposlenicima, a posebno s glumačkim velikanom, Emirom Hadžihafizbegovićem, direktorom Kamernog teatra. On mi je na imenovanju čestitao šaljivom porukom: "Iznad Tešnja zora sviće, dobrodošla predsjednice."  Sretna sam što je Vlada Kantona Sarajevo mojim imenovanjem potvrdila da u Sarajevu ima dovoljno ljudi koji ne nasjedaju na SDA spinove i koji se ne povlače pred njihovim napadima i prijetnjama'', kaže Marić, šaljivo komentirajući da ako želite promovirati neku funkciju samo nju treba kandidirati i to će automatski postati najvažnija i nabolje plaćena funkcija u državi.

Kopirati
Drag cursor here to close