Susret

Hrvatska jasno podržava gradnju mostarskog kazališta

Ministricu i tajnika o planovima HNK-a Mostar i nastavkom izgradnje zgrade kazališta je upoznao ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.
Kultura / Kazalište | 29. 04. 2019. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas upoznati su s budućim planovima HNK-a Mostar i nastavkom izgradnje zgrade kazališta o kojima je govorio ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, čiji je čelnik Dragan Čović bio domaćin susreta, razgovaralo se o kulturnim projektima i aktivnostima.

''Vlada Repubilke Hrvatske preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ministarstva kulture Republike Hrvatske jasno su podržali projekt završetka izgradnje Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru'', priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Kako je za Hinu izjavio Vukoja, zahvaljujući dosadašnjoj potpori Vlade uspjeli su realizirati 20-tak manjih projekata.

"Dio tih sredstava, bez kojih ne bismo mogli normalno raditi, iskoristili smo za nove predstave. Ta je potpora do sada bila iznimno kvalitetna i značajna", rekao je Vukoja.

Dodao je kako je na sastanku bilo riječi o nastavku potpore Vlade Republike Hrvatske za izgradnju zgrade HNK-a u Mostaru.

"Načelno se oko toga slažemo, samo se traži model kako bi Vlada RH bila jedan od financijera ovog cijelog projekta", rekao je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u gradu na Neretvi.  On je ministricu upoznao i s radom kazališnog ansambla.

"HNK trenutačno na repertoaru ima 14 predstava. Od tih 14 deset ih je sudjelovalo na raznim festivalima u BiH i okruženju, a pet nagrađeno s ukupno 13 nagrada", dodao je Vukoja.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close