O kamenu rodni moj

U Neumu održana 12. večer hrvatskog folklora

Kroz ovu manifestaciju u proteklih 12 godina prošla su ukupno 74 društva-sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Vojvodine, Crne Gore, Makedonije i Mađarske.
Kultura / Flash | 18. 08. 2019. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sunčanoj obali hotela Zenit održana e se 12.večer hrvatskog folklora Neum.

Svečani defile sudionika manifestacije započeo je u 20 sati rivom dr. Franje Tuđmana do mjesta održavanja programa.

Cilj manifestacije je očuvanje narodne tradicije ovoga kraja , a u goste Neumljanima stigla su brojna kulturno – umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Posjetitelji su tako imali priliku uživati u nastupu domaćina HKUD „Lindžo“ Neum, ženskog vokalnog sastava „Ivančice“ s Kupresa, gradske glazbe Metković, HKUD „Sveti Marko“ Vionica iz Čitluka, FA „“Međimurje“ iz Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, HKUD „Luke“ iz Višića, KUD „Rudine“ iz župe Vidoši iz Livna, FA „Lisinski“ iz Vinkovaca i neumskih mažoretkinja.

Večer hrvatskog folklora „Oj kamenu rodni moj“ kao jedna od kulturnih manifestacija u sklopu neumskog kulturnog ljeta, organizira se od 2008. godine u mjesecu kolovozu kao dio brojnih manifestacija koje se održavaju povodom obilježavanja Dana općine Neum i proslave blagdana zaštitnice ove župe – Gospe od Zdravlja.

Kroz ovu manifestaciju u proteklih 12 godina prošla su ukupno 74 društva-sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Vojvodine, Crne Gore, Makedonije i Mađarske.

Organizator svečanosti je HKUD Lindžo Neum, pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close